Η Ελλάδα αναδύεται από την εξαετή ύφεσή της και οι ενδείξεις είναι ότι θα έχουμε όχι μόνο ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και επανεμφάνιση σημαντικών επενδύσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Οι ευκαιρίες στην Ελλάδα δεν έχουν εξαντληθεί. Μόλις τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε σε θετικό έδαφος και αυτό θα οδηγήσει σε κέρδη, στα οποία ξένοι επενδυτές πιθανόν να θέλουν να συμμετάσχουν» δήλωσε ο τραπεζίτης. «Πολλή δουλειά έχει γίνει. Πολλή πρέπει να γίνει. Πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια πορεία για αρκετό καιρό», συνέχισε ο κ. Θωμόπουλος, προσθέτοντας: «Υπάρχει, όμως, μία συντριπτική στήριξη σε αυτό το πρόγραμμα, υπάρχει συντριπτική στήριξη στο να δοθεί στην Ελλάδα μία νέα ευκαιρία».

Μέσα στο τρέχον έτος, η Πειραιώς άντλησε με έκδοση μετοχών νέα κεφάλαια 1,75 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή της. Αν και η προσφορά των μετοχών έγινε με έκπτωση 10% από τη χρηματιστηριακή τιμή, η μετοχή διαπραγματεύεται από τότε σε θετικό έδαφος», δήλωσε ο τραπεζίτης. Παράλληλα, η τράπεζα πούλησε ομόλογα αξίας 500 εκατ. ευρώ, προσελκύοντας ζήτηση για 3 δισ. ευρώ. «Αυτό σηματοδότησε την επιστροφή στις αγορές χρηματοδότησης… υπογράμμισε ότι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα γίνεται όλο και ισχυρότερη. Και ικανή να ανεβάσει την οικονομία και να τη βγάλει από τις τρέχουσες δυσκολίες», τόνισε ο τραπεζίτης.

«Το κλίμα έχει βελτιωθεί, οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξάνονται, η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξάνεται, τα στοιχεία του δείκτη υπεύθυνων προμηθειών των επιχειρήσεων (PMI) είναι καλύτερα», είπε ο κ. Θωμόπουλος, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση έχει κάνει σπουδαία δουλειά για να θέσει υπό έλεγχο τη δημοσιονομική κατάσταση. Περισσότερες καλές ειδήσεις θα προκύψουν από τη συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που θα κάνει για τα καλά βιώσιμο το επίπεδο του χρέους της χώρας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook