Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, ENISA, και το σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Ημέρα της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Μαΐου μεταξύ 1.15 και 3.00 το μεσημέρι στο πάρκο Γεωργιάδη.

Ο ΕΝΙSA γιορτάζει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας στην Κρήτη, και για να σηματοδοτήσει τα πρόσφατα επιτεύγματα του ως ειδικός οργανισμός για τον ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιήσει παιχνίδια και διαγωνισμούς για την διασκέδαση των παιδιών με ειδικά έπαθλα με θέμα την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώνεται από τον ENISA και το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου προσκαλούν ακόμη μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν χορό, τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια, ζωγραφική στο πρόσωπο και παραδοσιακά εδέσματα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το πρωί της Παρασκευής, o ENISA θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης της πόλης του Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ενετική Λότζια μεταξύ 9.00 το πρωί και 1.00 το μεσημέρι. Το σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας θα φιλοξενήσει επίσης τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ιστιοπλοΐας, κ. Νίκο Κακλαμανάκη που θα μιλήσει στο χώρο του σχολείου στις 10.30 το πρωί.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης αποτελούν μέρος των διεθνών και τοπικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο ENISA καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του.

Γενικές πληροφορίες:

Η ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) είναι μια αφορμή εορτασμού της ειρήνης και της ενότητας στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί την επέτειο της ιστορικής Διακήρυξης Σουμάν (9 Μαΐου 1950). Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Παρίσι ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Robert Schuman, εξέφρασε την ιδέα του για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, που θα έκανε αδιανόητο τον πόλεμο μεταξύ των εθνών της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook