Οι νέες τεχνολογίες και τα social media αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ημερών μας. Και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με θετικό τρόπο, είτε προκαλώντας εμμονές και εξαρτήσεις στον χρήστη των κοινωνικών δικτύων. Στην περίπτωση της 27χρονης Ashley Booth, τα πράγματα λειτούργησαν κατ\’ ευχή.

Η ενασχόληση της με τα κοινωνικά δίκτυα έσωσαν τη 2χρονη κόρης της που αντιμετώπιζε κρίσιμο πρόβλημα υγείας το οποίο και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή της. Για την ακρίβεια, εκείνο που έσωσε τη ζωή της Arianna Moore ήταν μια σελίδα στα social media και η μεγαλοψυχία μιας γυναίκας που αποφάσισε να δωρήσει τον νεφρό της.

Πώς έχει όμως η ιστορία.

Η Arianna είχε μπει στη λίστα αναμονής για ένα νεφρό, αλλά η ανάγκη για μεταμόσχευση ήταν αυξημένη εξαιτίας του ότι ανήκει στην ομάδα αίματος Rhesus αρνητικό. Μια ομάδα που διαθέτει μόλις το 15% του πληθυσμού.

Η μητέρα της, μέσα στην απελπισία της, αποφάσισε να δημιουργήσει τη σελίδα \”ALL4MOORE\”, ελπίζοντας πως κάποιος δότης θα βρεθεί στον πλανήτη και θα επικοινωνούσε μαζί της. Ωστόσο, δεν είχε πολλές ελπίδες. Έτσι πίστευε τουλάχιστον μέχρι να την διαψεύσει η ίδια η ζωή.

Λίγα 24ωρα μετά την πρώτη ανάρτηση, βρέθηκε συμβατός δότης. Η Christy Harding από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ανακοίνωσε με μήνυμα της ότι ενδιαφέρεται να δωρήσει τον νεφρό της στην οικογένεια της μικρής.

\”Δεν πίστευα ότι θα βρίσκαμε δότη νεφρού μέσα από το Facebook, αλλά ήμασταν διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε τα πάντα. Όταν μια ξένη γυναίκα μου έστειλε email, γράφοντάς μου ότι θέλει να σώσει τη ζωή της κόρης μου, με πλημμύρισαν τα δάκρυα. Θέλω τόσο πολύ να τη σφίξω στην αγκαλιά μου\”, δήλωσε η μητέρα.

Μέχρι σήμερα, η Arianna αναγκαζόταν να κάνει αιμοκάθαρση 10 ώρες την ημέρα, κάτι που της στερούσε το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς της και τη φυσιολογική ζωή. Δεν μπορούσε επίσης να χαρεί τις ώρες της ημέρας της με τη δίδυμη αδερφή της.

Η κίνηση της Harding που ζει 1.500 μίλια μακριά θα κάνει τη ζωή της να αλλάξει ριζικά. Η χειρουργική επέμβαση έχει προγραμματιστεί στις 7 Μαΐου στη Μινεάπολη.

 Συγκινητική είναι και η μαρτυρία της γυναίκας που αποτελεί τον ήρωα των τελευταίων ημερών:
\”Ένας από τους φίλους μου στο Facebook έκανε like στις φωτογραφίες του κοριτσιού στη σελίδα “ALL4MOORE”. Όταν είδα τη μικρή Arianna, άρχισα να σκέφτομαι τη ζωή της και ήξερα ότι έπρεπε να τηλεφωνήσω στην οικογένεια\”, δηλώνει.

Και η γενναία γυναίκα δεν έμεινε εκεί. Αποφάσισε να \”ανοίξει\” μια δική της σελίδα με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ταξίδι της οικογένειας στη Disney World στο Ορλάντο. Και μέσα σε μία μόλις ημέρα κατάφερε να μαζέψει 1.000 δολάρια.

kjrh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook