Συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Νέας Χώρας πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με την Πρωτοβουλία Πολιτών Γιάννης Σαρρής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”στη συζήτηση κυριάρχησε το ερώτημα, γιατί η παραλιακή ζώνη της Νέας Χώρας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης και το χειμώνα όταν άλλες τουριστικές περιοχές νεκρώνουν, που έχει ακούσει τόσες υποσχέσεις και έχει βιώσει τόση εγκατάλειψη δεν έχει την αντιμετώπιση που αξίζει στους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και το φυσικό περιβάλλον που διαθέτει.
Οι καταστηματάρχες έθεσαν με έμφαση το ζήτημα του αποχετευτικού και των λυμάτων που συχνά λόγω συμφόρησης υπερχειλίζουν και γεμίζουν το δρόμο μπροστά από την παραλία της Ν. Χώρας. Ο Γιάννης Σαρρής, από την πλευρά του, τόνισε ότι ο τομέας της καθαριότητας αποτελεί αιχμή στον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που άσκησε και θέλει να ασκεί η νυν δημοτική αρχή, με τα 4 αποφρακτικά τελευταίας τεχνολογίας που έχουν αγοραστεί να σκουριάζουν χωρίς οδηγούς και χειριστές, ενώ πληρώνονται ιδιώτες πανάκριβα για να κάνουν την ίδια δουλειά.
Οι καταστηματάρχες αναφέρθηκαν στην πλημμελή ή ανύπαρκτη συντήρηση των πεζοδρομίων και του παραλιακού δρόμου, στον αραιό φωτισμό, στην ελλιπή καθαριότητα και φύλαξη των δημόσιων αποχωρητηρίων, στο έλλειμμα χώρου στάθμευσης για λεωφορεία στην πλατεία Τάλω που φρακάρει την είσοδο της παραλίας της Ν. Χώρας, μια πραγματικότητα που πολύ απέχει από το δικό τους όραμα για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ακόμα και με φωτισμό των βράχων.
Τέλος, επισημάνθηκε η έλλειψη ναυαγοσωστών τους θερινούς μήνες που αποβαίνει μοιραία για κάποιους τουρίστες, αλλά και ο κίνδυνος που ενέχει για τους λουόμενους η μη οριοθέτηση της πορείας των πλεούμενων που κινούνται προς και από το λιμάνι.
Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών τονίστηκε ότι η χρόνια εγκατάλειψη και η παροδική αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων της περιοχής, αποδεικνύει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης της νυν δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Σαρρής επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αντιμετωπιστούν οι πολίτες ως ίσοι απέναντι στο νόμο και να υλοποιηθεί η ανάπλαση της παραλίας ως αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που ζουν και δίνουν ζωή στην περιοχή.

Συνάντηση με τον Σύλλογο Τρίτεκνων Γονέων Χανίων

Το Σύλλογο Τρίτεκνων Γονέων Χανίων, ζωντανό παράδειγμα για το πώς οι πολίτες μπορούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους, επισκέφτηκε, την Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με την Πρωτοβουλία Πολιτών Γιάννης Σαρρής.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει σημαντικές παροχές προς τους πολύτεκνους, και οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη κατάσταση, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Χανίων, με περίπου 3.000 ενεργά μέλη, έχει καταφέρει με την αποφασιστική δράση του να σιτίζονται οικογένειες από ψαράδικο και κρεοπωλείο της πόλης, να τους παρέχεται 50% έκπτωση στα δημοτικά τέλη ηλεκτροδότησης από το δήμο Χανίων και να παρακολουθούν τα παιδιά δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήριο της πόλης μας.
Τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με τον Γιάννη Σαρρή τη δυνατότητα να τους παρασχεθεί έκπτωση και στα δημοτικά τέλη ύδρευσης, καθώς και σε ΚΤΕΛ και λεωφορεία, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες και κατασκηνώσεις. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος με την Πρωτοβουλία Πολιτών δήλωσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα σε όσα έσοδα τα δήμου προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη να παρέχεται ένα ποσό έκπτωσης σε όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπεριλαμβανομένων των τρίτεκνων γονέων.
Τέλος, τέθηκε με έμφαση από την πλευρά του Συλλόγου η αντίφαση να υπάρχουν άδεια δημοτικά κτίρια στην πόλη, τη στιγμή που οι άστεγοι πληθαίνουν και τόσες ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να στεγάσουν δράσεις τους. Το εν λόγω ζήτημα αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, προγραμματική και ηθική προτεραιότητα για την Πρωτοβουλία Πολιτών, τόνισε ο Γιάννης Σαρρής, και όσον αφορά τη στέγαση άπορων συμπολιτών μας και όσον αφορά τη στέγαση δομών αλληλεγγύης και εθελοντισμού.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook