«Είμαστε στο πλευρό σου Σεραφείμ» ήταν το μήνυμα νίκης που έστειλαν σήμερα το απόγευμα, κάτοικοι των περιοχών του πρώην Δήμου Γοργολαΐνι και του Μαλεβιζίου στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, κατά την απογευματινή του επίσκεψη.

Ο Σεραφείμ Τσόκας, συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε διαδοχικά τις Βούτες, τον Άγιο Μύρωνα, την Πυργού, τις Ασίτες και τον Κρουσώνα, όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τους πολίτες, οι οποίοι είχαν μόνο θετικά λόγια να πουν για την θητεία του στη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας η περιοχή ενισχύθηκε με τα έργα που είχαν γίνει στην περιοχή και αφορούσαν σε βιολογικούς καθαρισμούς, σε επεκτάσεις σχολείων, σε συνδετήριους δρόμους, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην αγροτική οδοποιία κ.α.

Κατά την συζήτηση, φορείς και κάτοικοι της κατ’ εξοχήν ελαιοκομικής και αμπελουργικής περιοχής της Κρήτης, ανέφεραν στον κ. Τσόκα και τους υποψηφίους του συνδυασμού, τα προβλήματα που τους αντιμετωπίζουν σήμερα.

Ο κ. Τσόκας από την πλευρά του ανέπτυξε τις προτεραιότητες του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, σχετικά με την προετοιμασία για τη διασφάλιση των πόρων της Περιφέρειας Κρήτης, από τη νέα προγραμματική περίοδο, την προώθηση της αναμπέλωσης και φυσικά το «διαμάντι» της Κρήτης, το ελαιόλαδο. Αναφορικά με το ελαιόλαδο, ο κ. Τσόκας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε την πρόσμιξη του με κάθε είδους σπορέλαιο, προστατεύοντας το προϊόν, ενώ παρουσίασε και τα μέτρα που προτείνει ο συνδυασμός προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, ο κ. Τσόκας αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία, με στόχο να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση, καθώς και στην προώθηση της ολοκλήρωσης των φραγμάτων και των δικτύων άρδευσης και της σύνδεσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με αυτά.

Τέλος, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνδυασμός, θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους αγρότες και θα αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους, στηρίζοντας την ραχοκοκαλιά της κρητικής οικονομίας.