Τελεσίγραφο μέχρι τις 30 Ιουνίου ώστε να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις  και να  βγάλουν άδειες για τη λειτουργία των καταστημάτων τους, έβαλε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προς τους οφειλέτες του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, στο ταμείο παραμένουν ανεξόφλητα χρέη τουλάχιστον μιας τριετίας, ενώ αν συνυπολογιστούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, τα οφειλόμενα θα προκαλέσουν πραγματικό ίλιγγο προς τους καταστηματάρχες που έχουν αφήσει σε εκκρεμότητα τις οφειλές τους προς το Λιμενικό Ταμείο.

Η πλευρά του Δήμου

Τους είχαμε ενημερώσει μέχρι τις 30 Απριλίου να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, κάποιοι το έκαναν, κάποιοι άλλοι όχι και η τελευταία προθεσμία είναι για το τέλος Ιουνίου\” δηλώνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Νίκος Ξυνίδης.

Η πλευρά των καταστηματαρχών

Η πλευρά των καταστηματαρχών, διαμέσου του πρώην αντιπροέδρου του Συλλόγου, και σημερινό μέλος στη Λιμενική Επιτροπή, κ. Αντώνη Καμηλάκη, σημειώνει πως πέρυσι τα καταστήματα που δεν πλήρωσαν ανέρχονταν σε 35.

Ο κ. Καμηλάκης, σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση των προστίμων που τους επιβάλλεται  θα είναι χειρότερα τα πράγματα, γιατί για να πληρώσει κάποιος τη φετινή χρονιά θα πρέπει να μην χρωστά την προηγούμενοι.

Κάποιοι δηλαδή που χρωστάνε 50-60 χιλ. ευρώ πώς θα δώσουν τόσο μεγάλα ποσά.

Ευνοϊκά εξετάζει τη ρύθμιση χρεών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Ξυνίδης όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, εξετάζει ευνοϊκά το αίτημα των καταστηματαρχών για ρύθμιση των χρεών, και έχει ήδη κάνει πρόταση στο Σύλλογό τους, για εξόφληση με 24 μηνιαίες δόσεις και 10% προκαταβολή.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη αυτοί οι οποίοι έχουν παλιές οφειλές ανέρχονται στον αριθμό των 10 ατόμων.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook