Μετά απο δύο εβδομάδες και το αργότερο μέχρι το τέλος Μαίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πλακόστρωσης του χώρου στον οποίο υπήρχε το ερείπιο του λιμενικού περιπτέρου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, καθώς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων παρέλαβε και επέδωσε στην 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το έγγραφο με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η πλακόστρωση της πλατείας.
Το έργο της πλακόστρωσης έχει συμβασιοποιημένο προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από ιδίους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

\"\"

Υπενθυμίζεται πως το ερειπωμένο κτίριο του πρώην λιμενικού περιπτέρου που αποτελούσε μιαν θλιβερή εικόνα για την \”βιτρίνα\” των Χανίων, κατεδαφίστηκε τον Απρίλιο του 2011 μετά απο πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Χανίων κ.Μανώλη Σκουλάκη, προκειμένου να ξεπεραστούν τα διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια.

\"\"

Στην συνέχεια, ο κενός χώρος επιστρώθηκε με ειδικό σταθεροποιητικό εδάφους, προκειμένου να γίνει δυνατή η άμεση χρήση του απο τους περιπατητές – επισκέπτες του ενετικού λιμανιού.

\"\"

Και τώρα πλέον έρχεται η πλακόστρωση της νέας πλατείας που δημιουργήθηκε, μετά απο σχετική μελέτη, έτσι ώστε ένας ακόμη όμορφος και ελεύθερος πλέον χώρος να τεθεί στην διάθεση όλων των επισκεπτών του ενετικού λιμένα των Χανίων.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook