Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης \”Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες\”:

\”Λίγες μέρες πριν την τριπλή εκλογική μάχη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη λογοκρισίας απαγόρευσε τη μετάδοση ραδιοφωνικού σποτ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με το πρόσχημα ότι ενώ έχει πολιτικό μήνυμα δεν προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ειδικότερα, στην επίμαχη υπουργική απόφαση αναφέρεται: \”Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό\”. (ΦΕΚ αρ. φύλλου 1075).

Η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση αυτή καθώς συνιστά απροκάλυπτη απόπειρα λογοκρισίας και μάλιστα από τον υπουργό που είναι κατά το Σύνταγμα αρμόδιος για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Ιδιαίτερα δε όταν η απόπειρα λογοκρισίας αφορά ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και για την πόλη μας, όπως η παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες- δημότες.

Ως ελάχιστη αντίδραση και μετά από συνεννόηση με τους φαρμακευτικούς συλλόγους Ηρακλείου και Αττικής η παράταξή μας «υιοθετεί» ως πολιτικός φορέας το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σποτ και διαθέτει για τη μετάδοσή του μέρος του ραδιοφωνικού χρόνου που δέσμευσε με έξοδά της στους ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Ηρακλείου.

Σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου θα γίνει συνεννόηση με τους υπεύθυνους κάθε ραδιοφωνικού σταθμού ώστε το σποτ των φαρμακοποιών να μεταδίδεται τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, σε θέση που προοριζόταν για τα προεκλογικά σποτ της παράταξής μας.

Η λογοκρισία δε θα περάσει. Η αλήθεια για την κατάσταση που βιώνουν οι ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι πολίτες στο Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα θα ακουστεί.

Το προς μετάδοση ραδιοφωνικό σποτ μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε στη διεύθυνση:
http://www.mediafire.com/download/j7me97j8fme59f3/Lygeros_-_Farmakeia_-_Allagi.wav

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook