Μια παρολίγον τραγωδία απεφεύχθη χάρη στην ψυχραιμία μιας μάνας και την συγκινητική συμπαράσταση δεκάδων γειτόνων της που έσπευσαν σε βοήθειά της.
Η 36χρονη Mila Aksakova, κάτοικος της κωμόπολης Energetic, στη Ρωσική Δημοκρατία του Baskkortostan, εγκλωβίστηκε μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της στο διαμέρισμά τους, σε μια εργατική πολυκατοικία, όταν στο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά που απέκοψε κάθε οδό διαφυγής κατακαίοντας τις σκάλες και τους εσωτερικούς διαδρόμους. 
Η απελπισμένη γυναίκα δεν είχε τρόπο να ξεφύγει από την πύρινη λαίλαπα έως ότου οι γείτονές της, περίπου 140 άτομα από την πολυκατοικία της και από γειτονικά σπίτια, έδεσαν σεντόνια και έφτιαξαν ένα είδος “στρώματος” ασφαλείας. Τότε η 36χρονη δεν δίστασε και έσπρωξε από το παράθυρο του διαμερίσματός της, από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας, τον 4χρονο γιο της Βάνια και την 13χρονη κόρη της Ναταλία.
Τα παιδιά, τρομοκρατημένα, έπεσαν στο κενό όμως οι προσπάθειες των περίοικων και η… αντοχή των σεντονιών αποδείχθηκαν σωτήριες. Και τα δύο παιδιά προσγειώθηκαν με ασφάλεια και χωρίς να τραυματιστούν. 
Η μητέρα τους πάντως δεν πήδηξε πίσω τους, για καλή της τύχη όμως γλίτωσε από την πυρκαγιά καθώς οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν εγκαίρως. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook