Η αναφορά του Στ. Αρναουτάκη περί \”υπερψήφισης του στρατηγικού σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα\” από Περιφερειακούς Συμβούλους της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας και εν προκειμένω τους Μανώλη Βαρδουλάκη και Μαρία Αγγελάκη, προκάλεσε την αντίδραση και των δύο.

Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσαν έκαναν λόγο για καταφανή ψεύδη από την πλευρά του απερχόμενου Περιφερειάρχη, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει \”με καθαρή ματιά προχωράει, όπως αναφέρει στην πολιτική του διαφήμιση, αλλά του χρειάζονται και κάμποσα ψέματα.\”

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Φαίνεται ότι ο νυν και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να υπερασπιστεί τη θητεία του στην περιφέρεια Κρήτης για να καταφεύγει σε τέτοια καταφανή ψεύδη, που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Δευτέρα 5 Μαΐου, στη συζήτηση των υποψηφίων περιφερειαρχών σε τοπικό κανάλι της τηλεόρασης, σε σχετική παρατήρηση του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, σχετικά με την ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε: «Μα τι λέτε, κ. Κριτσωτάκη, αφού και οι δικοί σας οι περιφερειακοί σύμβουλοι τον ψηφίσανε».

Είναι πραγματικά αχαρακτήριστη η ψευδολογία αυτή του κ. Αρναουτάκη, όταν για το σοβαρό αυτό θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού στον πρωτογενή τομέα που απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2012 είχαμε διατυπώσει σοβαρές διαφωνίες και τον καταψηφίσαμε.

Μάλιστα τις διαφωνίες μας που αφορούσαν τόσο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την διαμόρφωση του, όσο και τη στρατηγική και τους στόχους του, τις είχαμε δημοσιεύσει και στον τοπικό ημερήσιο τύπο.

Επανειλημμένα άλλωστε είχαμε διαφωνήσει με την αρμόδια αντιπεριφεριάρχη, κ. Βρέντζου, για τη διαχειριστική και μόνο αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του πρωτογενή τομέα μέσω της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης και τις διάφορες συμμετοχές σε εκθέσεις και διαφημιστικές δράσεις μεγάλου κόστους και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζει πολύ καλά ο περιφερειάρχης ο κ. Αρναουτάκης, επομένως το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς από αυτή την οικτρή ψευδολογία, είναι η αδυναμία του να υπερασπιστεί την ανύπαρκτη αναπτυξιακή πολιτική του στην περιφέρεια Κρήτης.

Γιατί ουδέποτε διεκδίκησε την ουσιαστική αρμοδιότητα της περιφέρειας στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσω του δημοκρατικού προγραμματισμού και του κοινωνικού ελέγχου, αλλά αντίθετα υπηρέτησε υπάκουα τις επιταγές των μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας, που απαξίωσαν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση μέσω του οικονομικού και θεσμικού στραγγαλισμού της.

«Με καθαρή ματιά προχωράει», όπως αναφέρει στην πολιτική του διαφήμιση, αλλά του χρειάζονται και κάμποσα ψέματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook