Ο 16χρονος Brett Wallick από την Αριζόνα ήταν ένας υγιής και δραστήριος έφηβος μέχρι που άρχισε να υποφέρει από πόνους στο στήθος τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πιστεύοντας πως ο γιος τους έχει άσθμα, ο πατέρας του Scott και η μητριά του Carla κανόνισαν μία επίσκεψη στο γιατρό.

Ο κόσμος της οικογένειας ήρθε πάνω- κάτω όταν ο γιατρός τους είπε πως ένας ιός επιτίθετο στην καρδιά του παιδιού και πως μόνη λύση επιβίωσης ήταν η μεταμόσχευση καρδιάς!

Ο Brett διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια, ασθένεια που αδυνατίζει την καρδιά και ταυτόχρονα μεγαλώνει τις διαστάσεις της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τροφοδοτήσει με αίμα το σώμα.

Δέκα μέρες μετά τη διάγνωση ο Brett ζούσε με μηχανική καρδιά περιμένοντας να βρεθεί μόσχευμα. Επί τρεις μήνες ο ίδιος και η οικογένειά του έζησαν αγωνιώντας μέχρι που άκουσαν τα καλά νέα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης ο πατέρας του Brett έγραψε ένα γράμμα στην οικογένεια του δότη για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του που έδωσαν στο γιο του μια νέα ελπίδα για ζωή. Έδωσε την επιστολή στη συντονίστρια των μεταμοσχεύσεων για να το δώσει με τη σειρά της στην οικογένεια του δότη.

Προωθώντας την επιστολή εκείνη ανακάλυψε μέσα στο φάκελο που συνόδευε το μόσχευμα ένα χειρόγραφο σημείωμα που δεν είχε προσέξει μέχρι τότε.

Το σημείωμα έγραφε: «Ήταν γιος, αδελφός και πατέρας. Ήταν πάντα ένας άνθρωπος που πρόσφερε. Πάντα νοιαζόταν για τους άλλους. Ως οικογένεια σου ευχόμαστε τα καλύτερα. Να ζήσεις τη ζωή στο μάξιμουμ. Να τον θυμάσαι στις προσευχές σου. Θα θέλαμε να έχουμε νέα σου μια μέρα, όταν είσαι καλύτερα. Να ξέρεις πως εκείνος ήθελε πάντα να βοηθά τους άλλους».

Ο Scott Wallick ένιωσε πως το σημείωμα θα μπορούσε να περιγράφει τον δικό του γιο. «Θα είναι καλό γι’ αυτούς να ξέρουν πως ένα μέρος του ζει μέσα στο γιο μας», είπε.

Η σύζυγός του Carla είπε πως το σημείωμα την έκανε να σκεφτεί τη μητέρα του δότη. «Η καρδιά του γιου της κρατά το γιο μου ζωντανό», σημείωσε.

Επειδή το χειρόγραφο σημείωμα ήταν φωτοτυπημένο, η συντονίστρια των μεταμοσχεύσεων εκτίμησε πως η οικογένεια του δότη προσέφερε κι άλλα όργανά του.

Εννέα ημέρες μετά τη μεταμόσχευση ο Brett πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του, νωρίτερα κι απ’ ό,τι προέβλεπαν οι γιατροί.

Ο 16χρονος σχεδιάζει να κρεμάσει στον τοίχο του σπιτιού του το γράμμα της οικογένειας του ανθρώπου που του έσωσε τη ζωή.

Ελπίζει να γνωρίσει τους συγγενείς του και θέλει να ακούσουν με στηθοσκόπιο την καρδιά του δικού τους ανθρώπου να χτυπά μέσα του. «Νιώθω σαν να είναι η δική μου καρδιά», λέει.


newsbeast.gr