Στα ανατολικά προάστια, τα οποία οι ίδιοι τους οι κάτοικοι τα χαρακτηρίζουν «υποβαθμισμένα και παραμελημένα από τη δημοτική αρχή», βρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και οι συνεργάτες τους προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα από κοντά.









Οι κάτοικοι του Κατσαμπά και του Πόρου αναφέρθηκαν στην εγκατάλειψη που νιώθουν από το δήμο Ηρακλείου και απαρίθμησαν τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν.









Σε αυτά συμπεριέλαβαν την ανυπαρξία πεζοδρομίων και τον ελλιπή φωτισμό, συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών και τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που «σηκώνει» η λεωφόρος Ικάρου με αποτέλεσμα την συνεχή κυκλοφοριακή συμφόρηση.









Έκαναν λόγο για την ανάγκη να εξασφαλισθούν ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι για πάρκα και παιδικές χαρές, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια αλλά και να αναβαθμιστούν τα ΚΑΠΗ.









Επιπρόσθετα, μίλησαν για την ανάγκη να καθαριστεί άμεσα το γήπεδο και οι κοινόχρηστοι χώροι επί της Λεωφόρου Καζαντζίδη καθώς είναι εστίες μολύνσεων.









Ο κ. Λαμπρινός και οι συνεργάτες του έκαναν λόγο για την ανάγκη επανάκτησης της εμπιστοσύνης προς την αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι, μια από τις αξίες του συνδυασμού είναι η συμμετοχική διακυβέρνηση, και η ισότιμη μεταχείριση κέντρου, προαστίων και περιφέρειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook