Η συγκεκριμένη μείωση που αφορά ολόκληρο το δήμο Μαλεβιζίου, είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των έργων της δημοτικής αρχής στην ευρύτερη περιοχή που έγιναν μέσα από το ΕΣΠΑ και αφορούσαν στην αντικατάσταση και την επέκταση των δικτύων άρδευσης ύψους 1.200.000 €, της λειτουργίας του συστήματος τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και διαχείρισης των δικτύων, αλλά και των σημαντικών έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό και την σωστή διαχείριση, μπορέσαμε να προχωρήσουμε σε αισθητή μείωση του κόστους άρδευσης για τους αγρότες του δήμου μας. Μια κίνηση που σίγουρα θα ανακουφίσει και θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμική του πρωτογενούς τομέα, ενός τομέα που στηρίζουμε ως δημοτική αρχή με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

Τα έργα αγροτικής οδοποιίας που έχουμε κάνει σε ολόκληρο το δήμο, τα νέα δίκτυα, αλλά και οι δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων, το νέο αντλιοστάσιο, οι επισκευές των γεωτρήσεων, κλπ είναι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες του συγκεκριμένου τομέα, προγραμματίζουμε ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγροτοκτηνοτρόφων του δήμου μας, με στόχο να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά και πιο ελκυστικά τα προϊόντα του Μαλεβιζίου».