Σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής- διακινήσης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους -16- κιλών και -820- γραμ.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενημερώθηκε από την εταιρεία, ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων μπανάνας που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε τρία χάρτινα κιβώτια επιμελώς κρυμμένα, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα.

Μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν 14 αυτοσχέδια πακέτα, περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD», που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -16- κιλών και -820- γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο, από Κολομβία στον λιμένα Bergeggi Ιταλίας. Το εμπόρευμα, με προορισμό την Ελλάδα, φορτώθηκε σε τρία φορτηγά αυτοκίνητα, διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πατρών.

Μέσα στο χαρτοκιβώτιο βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS (μέσα σε ειδικό κουτί με μπαταρία), με τη βοήθεια της οποίας η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση του φορτίου.

newpost.gr