Το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων επισκέφθηκαν την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στελέχη και εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας Pilsen της Τσεχίας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Comenius Συμπράξεις Regio της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με την Περιφέρεια Pilsen της Τσεχίας, με θέμα: “Περιβαλλοντικός Τουρισμός και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού”, παρουσιάστηκε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή στην πορεία του Μουσείου Σχολικής Ζωής από το 2006 έως και σήμερα.

Τα μέλη της αποστολής από την Τσεχία καλωσόρισαν στο Μουσείο ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, καθώς και η Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου, Μαρία Δρακάκη.

“Με μεγάλη μας ικανοποίηση υποδεχόμαστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής τα στελέχη και τους εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Pilsen της Τσεχίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius”, τόνισε σε δήλωση του ο κ. Σκουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ των στόχων του Μουσείου είναι και η σύνδεση του με εκπαιδευτικούς φορείς του εξωτερικού.

Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει ενεργά το έργο του Μουσείου Σχολικής Ζωής, προωθώντας τις δράσεις του, που συνδέονται άμεσα με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην προσπάθεια, που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χανίων για τη λειτουργία του Μουσείου, αναφέρθηκε από την πλευρά της και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για την υλοποίηση δράσεων, μέσω των οποίων “επιτελείται ο βασικός σκοπός του Μουσείου, ο οποίος είναι η σύνδεση του με τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, η ανάδειξη εκπαιδευτικών καινοτομιών και η σύνδεση της παιδείας με τον πολιτισμό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς, ώστε το Μουσείο να αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Απόστολος Κλεινάκης, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Ποντικάκης, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης, Γ. Περικλειδάκης, καθώς και σχολικοί σύμβουλοι του Ν. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook