Παρουσιάστηκαν χθες στον Αγ. Νικόλαο οι υποψήφιοι του συνδυασμού \”Ανυπόταχτη Κρήτη\” για την περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

\”Στη μετά Καλλικράτη εποχή έχει καταλυθεί κάθε έννοια αυτοδιοίκησης για τις περιφέρειες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε τοπικές διοικήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές αποφάσειςκομβικών σημείων της μνημονιακής πολιτικής στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, στην περιστολή του Δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών πρόνοιας, στην ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων τομέων, στην ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και στην εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε μία περίοδο σφοδρής επίθεσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Κεντρική επιλογή της Ε.Ε. αποτελεί η παράκαμψη των κεντρικών κυβερνήσεων και η υλοποίηση των προγραμμάτων της αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω των περιφερειών και των δήμων.

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι τοπικές εκλογές αποκτούν κεντρικό πολιτικό νόημα.

Η πάλη για διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, αναδιανομή του πλούτου και εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και στην κοινωνία αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση και την προκοπή του λαού.

Δηλώνουμε τη μη υποταγή μας στις κεντρικές πολιτικές και οικονομικές κατευθύνσεις, βάζοντας φραγμό στα σχέδια λεηλασίας του νησιού, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Δηλώνουμε τη μη υποταγή μας σε όλους αυτούς που πεισματικά αρνούνται να βάλουν σε προτεραιότητα την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.

«Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να΄σαι ανένδοτος»

Ν.Καζαντζάκης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Κυριακάκης Γιάννης
Εκπαιδευτικός Οικονομολόγος, Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Λουκάκης Χαράλαμπος
Δρ. Χημικός Μηχανικός

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Αλέξης Νίκος, Ιστορικός – Φιλόλογος

Ανδρουλάκη Μαρία – Λυδία, Φοιτήτρια

Παπαδάκη Μαριάννα, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Στεργιόπουλος Γιώργος, Φιλόλογος

Σώκας Χριστόφορος, Ξενοδοχοϋπάλληλος

Τσίτσος Άρης, Εκπαιδευτικός Α΄Βάθμιας

Χαμηλάκη Μαρία, Υπάλληλος ΟΤΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook