Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το πρωί της Τετάρτης (07/05) το γήπεδο Καθιανών, αφού το Δημοτικό Σχολείο Παζινού, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ακαδημίας του Πανακρωτηριακού, η οποία κάνει άνοιγμα στην κοινωνία του Ακρωτηρίου και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Η σχετική ενημέρωση της ομάδας του Ακρωτηρίου:

«Γέμισε φωνές, χαμόγελα και ευτυχισμένα παιδικά πρόσωπα την Τετάρτη το πρωί το γήπεδο Καθιανών. Το Δημοτικό Σχολείο Παζινού ανταποκρίθηκε πρώτο, στην πρόσκληση της ομάδας μας, στα σχολεία του Ακρωτηρίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και 180 παιδιά διασκέδασαν και έπαιξαν ποδόσφαιρο, με την καθοδήγηση των προπονητών της ακαδημίας μας.

Αγόρια με ταλέντο και αγάπη για τη στρογγυλή θεά, κορίτσια που έκαναν κεφαλιές και... ψαλιδάκια, δασκάλες που παραλίγο να... σκοράρουν και η... νέα μορφή άμυνας με μια 11άδα πάνω στη γραμμή του τέρματος, συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό, σε μια διαφορετική μέρα για το γήπεδο Καθιανών και μια διαφορετική εκδρομή για τα παιδιά. Στο αγώνισμα της ταχύτητας, ο νικητής Κώστας Κοκονάκης με μεγάλη προσπάθεια και 3... επαναλήψεις κέρδισε στο... νήμα το πρώτο βραβείο (τί άλλο, μια μπάλα!). Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων (4η, 5η, 6η), πριν μπουν στο γήπεδο παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καθιανών μια ομιλία-παρουσίαση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας μας Βασίλη ΠΑΠΑΔΑΚΗ, με θέμα το "ευ αγωνίζεσθαι". Φυσικά όλο το πρωί από τα μεγάφωνα του γηπέδου, τραγούδια και μουσική συνόδευαν τις προσπάθειες των παιδιών, που όντως ήταν... χορευτικές.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του ανοίγματος της ακαδημίας του Πανακρωτηριακού Α.Ο, στην κοινωνία του Ακρωτηρίου και την συνεργασία της με φορείς, σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου Μαρία ΜΙΧΑΗΛ, τις δασκάλες, τους δασκάλους και τα παιδιά, για τις πολύ όμορφες στιγμές που μας χάρισαν. Το γήπεδο και οι προπονητές μας, είναι στη διάθεση τους για την επόμενη επίσκεψη τους, όπως και για όλα τα σχολεία που θα θελήσουν να ζήσουν από κοντά αυτή την πολύ όμορφη εμπειρία.»

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.