Τη διηνεκή και εντεινόμενη στήριξη του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας -που το χαρακτήρισε ως το στολίδι της Κρήτης -εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σεραφείμ Τσόκας κατά την επίσκεψη του τονίζοντας ότι οι επιτυχίες του ΙΤΕ στον τομέα των νέων τεχνολογιών έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως και έδωσε τα συγχαρητήρια του τόσο στην Διοίκηση του Ιδρύματος στους διευθυντές των Ινστιτούτων καθώς και στους ερευνητές και εργαζόμενους σ αυτό.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους μετέβη στο ΙΤΕ και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του κ. Φωτάκη και τους Διευθυντές των Ινστιτούτων και ενημερώθηκε για τα τελευταία επιτεύγματα του , την πορεία του, αλλά και τα προβλήματα του υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες που παρέχει διεθνώς είναι αυτό που έχει καθιερώσει την Κρήτη ως σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρτη.

Η διοίκηση του ΙΤΕ αναφέρθηκε στην ουσιαστική στήριξη που είχε προσφέρει ο Σεραφείμ Τσόκας κατά την διάρκεια της θητείας του ως γγ της Περιφέρειας Κρήτης και τον ευχαρίστησε θερμότατα.

Ο κ. Τσόκας από την πλευρά του μίλησε για την δυναμική και την πρωτοπορία του Ιδρύματος, επισημαίνοντας την τεράστια συμβολή του στο άνοιγμα νέων λεωφόρων για τη γνώση και την κατάκτηση της .

Παράλληλα επεσήμανε ότι η παρουσίαση των επιστημονικών και ερευνητικών επιτευγμάτων του ΙΤΕ, και οι διεθνείς διακρίσεις σε τομείς όπως η πληροφορική, η βιοϊατρική και η νανοτεχνολογία, κα , τομείς σχετικά άγνωστους στο ευρύ κοινό, αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενους, φέρνει το νησί μας στο κέντρο των διεθνών επιστημονικών εξελίξεων.

Επίσης ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού για την διασύνδεση του ΙΤΕ, των Ινστιτούτων του καθώς και των άλλων Ακαδημαϊκών και επιστημονικών Ιδρυμάτων του νησιού με την παραγωγική διαδικασία στον τομέα της γεωργίας, της μεταποίησης και της βιοτεχνίας ,που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη βελτίωση των υπαρχόντων υπηρεσιών και προϊόντων στη δημιουργία νέων και ελκυστικότερων, στις ολοένα και πιο απαιτητικές αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος του ΙΤΕ κ. Κώστας Φωτάκης κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι ήταν μεγάλη χαρά που υποδέχθηκαν τον Σεραφείμ Τσόκα στο κορυφαίο Ίδρυμα της Κρήτης .

«Γνωρίζαμε , τόνισε , τον κ. Τσόκα από την εποχή που ήταν Γ.Γ της Περιφέρειας ,και έχει βαθιά γνώση των θεμάτων που αφορούν την έρευνα και την τεχνολογία γι αυτό σήμερα τον ενημερώσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις προοπτικές που ανοίγονται με βάση πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ίδρυμα ούτως ώστε η Κρήτη να αποτελέσει το μοντέλο για αυτό που λέμε οικονομία της γνώσης, που πολλά μπορεί να προσφέρει στην χώρα .

Ο Σεραφείμ Τσόκας επεσήμανε ότι «σήμερα επισκεφθήκαμε το ΙΤΕ μια απαραίτητη συνάντηση για κάθε υποψήφιο Περιφερειάρχη διότι εδώ αναβαπτίζεται τι σημαίνει τεχνολογία, τι σημαίνει έρευνα».

Και τι σημαίνει πρόσθεσε , να το συνδέεις αυτό με την Κρήτη ολόκληρη. Είναι ουσιαστικά το στολίδι της Κρήτης είναι αυτό που κάνει γνωστή την Κρήτη πέρα από τον τουρισμό και τα προϊόντα διατροφής, εδώ είναι οι υπηρεσίες που παρέχει διεθνώς είναι αυτό που έχει καθιερώσει την Κρήτη ως σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρτη και είναι αυτό στο οποίο εμείς θα σταθούμε αρωγοί όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν για την παραπέρα ανάπτυξη του, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για ότι κάνουν και να γνωρίζουν ότι οι προτάσεις τους θα εισακουστούν στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια αύριο , θα σταθεί δίπλα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook