Τις θέσεις του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε», με ρεαλισμό και καθαρή ματιά για τον τουρισμό της Κρήτης, παρουσίασε χθες το βράδυ σε φορείς του τουρισμού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Σεραφείμ Τσόκας, επισημαίνοντας τη σημασία που δίνει ο συνδυασμός του στην όλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Τσόκας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών της Κρήτης και στις προσπάθειες που είχε κάνει, κατά την διάρκεια της θητείας του στη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, για την ενίσχυση τους, με απτά αποτελέσματα.

Παράλληλα ανέπτυξε το όραμα και το σχέδιο του για τον τουρισμό, επισημαίνοντας «…αν δεν έχεις είτε το πρόγραμμα, είτε το όραμα, τότε δεν κάνεις τίποτα άλλο, χάνεις τον χρόνο σου και μοιράζεις τα κονδύλια σε πολύ μικρά κομματάκια, δίνοντας τα από εδώ και από εκεί, για να εξυπηρετείς μικροπολιτικά, θα έλεγα εγώ, συμφέροντα».

\"\"

Ακολούθως, ανέπτυξε λεπτομερώς τις θέσεις του, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια πρέπει να δημιουργήσει υποδομές, λειτουργικές Πύλες Εισόδου, να βοηθήσει ώστε η μετακίνηση στο νησί να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, το επόμενο που μπορεί να γίνει είναι να διαφημιστεί η Κρήτη. Η Κρήτη, όπως είπε, είναι brand name, γνωστό σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά απαιτείται προβολή και η προβολή γίνεται τόσο από την πλευρά τη δική σας, όσο και από τη δική μας. Η Περιφέρεια έχει διαθέσει ένα κονδύλι 2,5 εκ. €, για την εταιρία που θα αναλάβει την προώθηση και προβολή της Κρήτης. Εμείς διαφωνούμε σε αυτό. Σύμφωνα με μια παλιά πρόταση που είχα κάνει, ως Γ.Γ. της Περιφέρειας, τα 2,5 εκ. € μπορεί κάλλιστα να τα διαθέσει η Περιφέρεια στους ανθρώπους του τουρισμού, με την προϋπόθεση να βάλετε και εσείς άλλα τόσα και να πάρετε τα 5 εκ. € και να τα διαχειριστείτε για να προβληθεί ουσιαστικά και συνολικά το νησί.

\"\"

Όπως τόνισε ο κ. Τσόκας, απευθυνόμενους στους ξενοδόχους:

«Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς σε ποια έκθεση να πάτε και γιατί να το κάνετε. Αυτό το βήμα για την διαφήμιση δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα είναι δικό σας. Το άλλο, πρόσθεσε είναι ότι δεν μπορεί στην Κρήτη να μην υπάρχει Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα τουριστικών θεμάτων, αφού η Περιφέρεια μπορεί να ορίσει ένα άτομο από τις θεματικές Αντιπεριφέρειες που θα είναι επιφορτισμένο με τα ζητήματα του τουρισμού».

Παράλληλα ο κ. Τσόκας αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του κρητικού τουριστικού προϊόντος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω της χρηματοδότησης και της στήριξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός τουρισμός, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΙΤΕ, τα ΤΕΙ Κρήτης.

Ακόμη αναφέρθηκε στο συντονισμό μονάδων οικοτουρισμού, με ακαδημαϊκούς φορείς και το Μουσείο φυσικής ιστορίας, για την προβολή της άγριας Κρητικής χλωρίδας και πανίδας, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

\"\"

Αναπτύσσοντας τις βασικές του αρχές στον τουριστικό τομέα, ο κ. Τσόκας μίλησε για την στήριξη αεροπορικών εταιριών, ώστε να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση με Ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και για την ενίσχυση ξενοδοχείων, με τη μείωση εισφορών, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αλλά και για τη συμμετοχή της Κρήτης σε μεγάλες εκθέσεις, με μεγάλα περίπτερα. Επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης και διατήρησης Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς και την έμφαση που δίνει ο συνδυασμός στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για τις οποίες παρουσίασε τις βασικές θέσεις του.

\"\"

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδοχείων Ηρακλείου και υποψήφιος με το συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του Σεραφείμ Τσόκα, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, σημείωσε ότι:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας, αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτές τις Περιφερειακές εκλογές, στηρίζοντας τον συνδυασμό “ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Σεραφείμ Τσόκα.

Η πολύχρονη εμπειρία μου στον κλάδο του τουρισμού, μου δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσω περισσότερα μέσα από την Περιφέρεια Κρήτης, για το καλό του κλάδου μας αλλά και για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Η πρόταση του Σεραφείμ Τσόκα να συμμετάσχω στον συνδυασμό Κρήτη Μπορούμε, με βασικό σύνθημα το “Κανένας Κρητικός μόνος του”, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Βλέποντας τον έντιμο και καθαρό αγώνα τον οποίο έδωσε τα προηγούμενα χρόνια ως Γ.Γ Περιφέρειας, τη δράση του αλλά και την αγάπη για προσφορά στο νησί μας, αποφάσισα, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, να δώσω τον αγώνα μαζί του. Θέλω να πιστεύω ότι οι ανθρώπινες αξίες της ζωής και της αξιοπρέπειας, δεν έχουνε χαθεί ακόμα, γι αυτό η στήριξη μου στον Σεραφείμ Τσόκα είναι επιβεβλημένη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook