Με τον προϊστάμενο του Τμήματος Έργων Υποδομής του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, συναντήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΠΟΛΙΤΩΝ αυτοΔΙΟΙΚΗΣΗ, Μπιμπάκης Γιάννης, για να ενημερωθεί για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των δημοτών καθώς και για το προσωπικό που ασχολείται με την επίλυσή τους.

Διαπιστώθηκε ότι στο δήμο υπάρχει έλλειψη σε εργατοτεχνικό, αλλά και επιστημονικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, με έκταση 335,38 τετραγωνικών χιλιομέτρων, απασχολεί μόνο 3 τεχνίτες υδραυλικούς και 3 τεχνίτες ηλεκτρολόγους για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές βλάβες σε ύδρευση, άρδευση και ηλεκτροφωτισμό! Ακόμα υπάρχει μόνο ένας οδοκαθαριστής σε ολόκληρο το δήμο, ενώ για την αποκομιδή των σκουπιδιών υπάρχουν μόνο 4 εργάτες με μόνιμη ή αορίστου χρόνου σχέση εργασίας, για να στελεχώσουν τα οχήματα που εξυπηρετούν τις 3 ενότητες Αρχανών, Αστερουσίων και Καζαντζάκη!

Προτεραιότητα η άμεση καταγραφή και η επίλυση καθημερινών ζητημάτων

Ο κος Μπιμπάκης τόνισε ότι ο προτεραιότητα του υποψήφιου δημάρχου κου Μανώλη Κοκοσάλη είναι η άμεση καταγραφή και η επίλυση καθημερινών ζητημάτων που απασχολούν τον πολίτη, με τη δημιουργία επιτελικών υπηρεσιών σε κάθε δημοτική ενότητα, την κατάλληλη στελέχωση των υπηρεσιών αλλά και την ορθή διαχείριση των μηχανημάτων και του προσωπικού του δήμου.

Τέλος, επισημάνθηκε στον προϊστάμενο κο Σημαντηράκη ο κίνδυνος να πληρωθεί ο ΧΥΤΑ του δήμου πριν κατασκευαστεί το νέο κύτταρο ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων ,πράγμα που θα αναγκαστεί το δήμο να μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις τα απορρίμματά του και με επιπλέον κόστος .