Τα αγροτικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη σε δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Ηρακλείου και Γόρτυνας.

Η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα θερμή τόσο στον αντιπεριφερειάρχη όσο και στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” και δέχτηκαν με ικανοποίηση τις απαντήσεις που δόθηκαν από το κλιμάκιο του συνδυασμού σε θέματα που έθεσαν.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τις Δαφνές και συνεχίστηκε στα χωριά Σίβα, Βενεράτο, Αυγενική, Άγιος Θωμάς, Μεγάλη Βρύση, Πρεβελιανά, Άνω Μούλια και έκλεισε στην Αγία Βαρβάρα.

Στις επαφές που έγιναν ο αντιπεριφερειάρχης αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο που έχει γίνει ειδικά στον αγροτικό τομέα με στόχο την στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας των κρητικών προϊόντων, μέσα από την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ», ισχυροποιώντας τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης ήδη έχουν πιστοποιηθεί 161 προϊόντα με το σήμα ποιότητας και εντοπιότητας-brand name \”ΚΡΗΤΗ\”, δηλαδή την ενιαία ταυτότητα, βάσει της οποίας τα προϊόντα μας θα υποστηρίζονται στις διεθνής και εγχώριες αγορές. Κάλεσε δε παραγωγούς και τυποποιητές αγροτικών προϊόντων να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστοποίησης καθώς με τον τρόπο αυτό η προστιθέμενη αξία στα προϊόντας τους, δηλαδή στην ίδια τους τη δουλειά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook