Ατύχημα χωρίς, ευτυχώς, θύματα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης όταν αεροσκάφος τύπου Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.

Από την πρόσκρουση, το αεροσκάφος που ανήκει στην 336 μοίρα βομβαρδισμού της 116ης Πτέρυγας Μάχης στον Αραξο, έχασε «τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας».

Όπως έγινε γνωστό, μετά το περιστατικό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΑ να συγκεντρώσει τους διοικητές των μονάδων «για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων».

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 10:45, αεροσκάφος A-7E της 116ΠΜ/336Μ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ), απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.

»Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και έδωσε εντολή για συγκέντρωση των Διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook