Αφορμή για να δηλώσουν την ενότητα της παράταξης και να στείλουν μήνυμα συστράτευσης στην κομματική και κοινωνική βάση της ΝΔ, ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει για τους Αντ.Σαμαρά και Κ.Καραμανλή το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η κοινή εμφάνιση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το πρωί της Παρασκευής, στη Φιλοθέη, όπου και στεγάζεται το Ίδρυμα Καραμανλή και βρίσκεται και ο τάφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στην πραγματικότητα, στην τελετή θα βρίσκεται σύσσωμη η ΝΔ, καθώς για πρώτη φορά αποφασίστηκε από το ΔΣ του Ιδρύματος -όπου πρόεδρος είναι ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης και αντιπρόεδρος ο Αχιλλέας Καραμανλής-, να μην γίνει η επιμνημόσυνη δέηση σε κλειστό κύκλο, αλλά να ανοίξουν τις πόρτες του Ιδρύματος σε βουλευτές, υπουργούς και κεντρικούς παράγοντες της ΝΔ.

«Το πνεύμα του Καραμανλή θα είναι εκεί» έλεγε με νόημα στο «Βήμα» έμπειρο καραμανλικό στέλεχος τονίζοντας ότι 40 περίπου χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την έλευση του Καραμανλή στην Ελλάδα, η ΝΔ δίνει μια κρίσιμη μάχη όχι μόνο για την παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα.

«Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Αυτό θα έλεγε και ο Καραμανλής και θα απαιτούσε να είναι όλοι μαζί του» τονίζει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινή εμφάνιση των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, ο Αντώνης Σαμαράς καλεί τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν τη μάχη για την ενίσχυση του εκλογικού αποτελέσματος της παράταξης. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ χθες, Πέμπτη, ζήτησε από τους «γαλάζιους» βουλευτές να γυρίσουν όλη τη χώρα και να δώσουν τον αγώνα ώς το τελευταίο λεπτό, για να αποφευχθεί η χαλαρή ψήφος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εχθρός του είναι η ανάπτυξη και σημείωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ: «Θυμίστε στον κόσμο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τρομοκράτες».

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική μάχη της ΝΔ, με ομιλίες που θα πραγματοποιήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο, με πρώτο σταθμό την Τρίπολη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook