Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων θα έχουν σήμερα Παρασκευή οι επικεφαλής της τρόικας, ενώ θα συναντηθούν και με στελέχη του κυπριακού υπουργείου Εργασίας με βασικό αντικείμενο τη θέσπιση ελάχιστο εγγυημένου εισοδήματος στην Κύπρο.

Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης κατά την χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών δανειστών για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ζήτημα που σχετίζεται και με τη ρευστότητα στην αγορά. Η τρόικα μάλιστα ανέφερε ότι επίκειται πανευρωπαϊκή ρύθμιση του θέματος, με κοινό ορισμό των μη εξυπηρετούμενων.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί το ανάλογο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για την όσο γίνεται ομαλότερη αποκλιμάκωση του προβλήματος. Συγκεκριμένα το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη λειτουργία θεσμού διαμεσολάβησης, που θα επιτρέψει να υπάρξει ένα πλαίσιο και για τις τράπεζες, αλλά και τη νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος αφερεγγυότητας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook