Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μανώλης Συντυχάκης, πραγματοποίησε χθες (Πέμπτη 8/5) περιοδεία στο Κολυμβητήριο του Λίντο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, εργαζόμενους, γονείς και αθλητές.

Στη συζήτηση με τους φορείς αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Η κρατική χρηματοδότηση έχει σταματήσει με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας να μετακυλύεται στους δημότες και στους περίπου 1500 αθλητές που καλούνται να δώσουν αντίτιμο για τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια το Κολυμβητήριο σταματάει τη λειτουργία του για μεγάλα διαστήματα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί το μεγάλο κόστος συντήρησης (πετρέλαιο, χλώριο, νερό, ρεύμα). Ταυτόχρονα το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, που περιλαμβάνει τις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου, έχει απομείνει με μόλις 13 εργαζόμενους (από 38).

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και απαξίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής χρόνια τώρα, η αυτοδιαχείριση των αθλητικών κέντρων και τελικά η ιδιωτικοποίησή τους, με αποτέλεσμα ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός να είναι άπιαστο όνειρο, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό και οι αθλούμενοι να επιβαρύνονται για το δικαίωμα στην άθληση.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει φέρει επανειλημμένα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ζητήματα του Κολυμβητηρίου τα τελευταία 3 χρόνια. Η δημοτική αρχή, ενώ θα μπορούσε να είναι ουσιαστικό στήριγμα στους αθλητές και τους φορείς, δε δίνει πεντάρα, με το δήμαρχο κ. Κουράκη μάλιστα να κάνει λόγο για «συντεχνίες»!

Αυτό που χρειάζεται είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι γονείς, οι αθλητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, να δώσουν απάντηση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να διεκδικήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού και φυσικής αγωγής δωρεάν για όλους, ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα έχει την ευθύνη των αθλητικών έργων με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αύξηση των ταχτικών επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΑΚΗ και εξασφάλιση της χρηματοδότησής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook