Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στο Ηράκλειο η Επέτειος για την Εθνική Αντίσταση. Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης .

Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης παρακολούθησε τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την οποία θα χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη δέηση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε για την σημερινή ημέρα:

«Σήμερα Αποδίδουμε τιμή στην Αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στους κατακτητές «ναζί»
Τιμούμε τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και όλους όσους θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας σε όλη τη διάρκεια της κατοχής.

Η θυσία αυτή αποτελεί μια μεγαλειώδη πράξη,για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία που πέρασε στη Παγκόσμια ιστορία και αναφέρεται ως παράδειγμα Τόλμης και Ηρωισμού .

Το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων που θυσιάστηκαν είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο γιατί παραδειγματίζει ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης όπως αυτή που βιώνει ο Ελληνικός λαός, αλλά είναι σίγουρο ότι όπως τότε έτσι και σήμερα θα Αγωνιστούμε για να επανέλθει η ευημερία στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook