Σκληρό πόκερ με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων προεκλογικών ημερών, παίζουν τα επιτελεία των κομμάτων σε πλήρη συνεργασία με ορισμένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων «εσωτερικών» και μυστικών δημοσκοπήσεων που κάνουν τα κόμματα, με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Ανάλογα με ποιο κόμμα υποστηρίζει το κάθε ΜΜΕ, εμφανίζει και τις ανάλογες δημοσκοπήσεις με φουσκωμένα τα νούμερα για το συγκεκριμένο κόμμα της προτίμησής του.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο όμιλος Real του Νίκου Χατζηνικολάου (η εφημερίδα Real News, το ραδιόφωνο Real FM και η ηλεκτρονική εφημερίδα enikos) σύμφωνα με ανακοίνωση δεν θα εμφανίσουν σε καμία περίπτωση αποτελέσματα δημοσκοπήσεων μέχρι ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών.

Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων αυτή τη στιγμή δείχνουν μία σχεδόν απόλυτη ισοψηφία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (γύρω στο 21%), την τρίτη θέση να διεκδικούν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ να ξεπερνάει το 6,5%, ενώ Ελιά και Ανεξάρτητοι Έλληνες να παλεύουν γύρω στο 4,5-5% και τη ΔΗΜΑΡ να παραμένει βυθισμένη στο 2,5%. Πάντως, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων προφανώς δεν έχουν καμία ευθύνη για αυτό το παιχνίδι με τους αριθμούς που παίζεται κυρίως μεταξύ κομμάτων και ΜΜΕ.

newsbomb.gr/Κώστας Χαρδαβέλλας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook