Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη και σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Κριμαία εν μέσω των εορτασμών για το τέλος του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου.

H παρέλαση στη Μόσχα που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής κορυφώθηκε με την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία. Τα βλέμματα ολων είναι πλεόν στραμμένα στις παρελάσεις με τις ρωσικές σημαίες στην προσαρτηθείσα Κριμαία, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου έφτασε ο ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι θα ήταν κρίμα εάν ο Πούτιν χρησιμοποιούσε την εορτασμούς για το τέλος του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου για να επισκεφθεί την Κριμαία.

Aπό την Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι δηλώσεις του ρώσου προέδρου, που κάλεσε τους φιλορώσους αυτονομιστές να αναβάλουν το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα, δεν είχαν πρακτικό αποτέλεσμα.

«Οπως διαμορφώνεται η κατάσταση, μού φαίνεται ότι τα λόγια του προέδρου Πούτιν δεν είχαν μέχρι στιγμής πρακτική διάσταση» είπε ο πολωνός πρωθυπουργός.

Αιματηρές συγκρούσεις στη Μαριούπολη

Όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν οκτώ άτομα, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Ουκρανοί αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου της αστυνομίας στη Μαριούπολη, όταν δέχτηκαν τα πυρά φιλορώσων, οι οποίοι έχουν καταλάβει το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το ουκρανικό Interfax.

Η τοπική αστυνομία στο Ντονέτσκ αρνείται μέχρι στιγμής να κάνει κάποιο σχόλιο.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στη Μαριούπολη, είπε ότι έχουν ξεσπάσει σφοδρές μάχες έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας. Έκανε λόγο για έναν νεκρό και έξι τραυματίες από την πλευρά των ανταρτών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook