Αυτό θα πει θαύμα: Άκουσε το τραγούδι του γάμου της και συνήθλε από το κώμα!

​Είναι από τις ιστορίες που ακούς και ανατριχιάζεις!

Η Maria Neal από τη Βρετανία μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων του συζύγου της Steve και έπαθε εγκεφαλικό καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο. Από τότε έπεσε σε κώμα και οι γιατροί είχαν πει στην οικογένεια της πως θα έπρεπε πια να περιμένει το χειρότερο.

Η 48χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου και μετά την αεροδιακομιδή της οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητό κώμα ύστερα από 2ωρη επέμβαση και επί επτά ημέρες την παρακολουθούσαν εντατικά. Παρά τις προσπάθειες να την ξυπνήσουν, αυτό δεν συνέβη.

marianeal4.jpg
Από το πλευρό της δεν έφυγαν στιγμή ο σύζυγός της, η 20χρονη κόρη της Kyrstie και οι τρεις γιοι της, Kurtis, Keiran, και Kameron που μετρούσαν κάθε λεπτό ελπίζοντας να τη δουν να συνέρχεται από το κώμα.

Την έβδομη μέρα ο Steve αποφάσισε να «θυμίσει» στη γυναίκα του την ημέρα του γάμου τους: να παίξει για εκείνη τα τραγούδια που είχαν χορέψει στο γάμο τους, 21 χρόνια πριν. Το «Unchained Melody» των Righteous Brothers και το «If You Don't Know Me By Now» των Simply Red.

marianeal3.jpg
Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται το ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ: μέσα σε μία ώρα η Maria έδειξε τα πρώτα σημάδια απόκρισης κουνώντας το χέρι της και κάνοντας ένα μικρό νεύμα!

Μέσα στις επόμενες δυο ημέρες άρχισε να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα όλο και περισσότερο και τελικά άνοιξε τα μάτια της.
Λίγες μέρες μετά κατάφερε να κρατήσει στο χέρι της στυλό και να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της γράφοντας έστω σύμβολα όπως «Η20» όταν ήθελε νερό.

marianeal2.jpg
Δύο εβδομάδες αργότερα, είχε αποκατασταθεί και η ομιλία της.

«Της μιλούσαμε για ώρες και ψάχναμε ποιο ερέθισμα μπορεί να την έκανε να αντιδράσει», λέει η κόρη της Kyrstie. «Ο μπαμπάς μου κατέβασε τα τραγούδια του γάμου τους στο κινητό του και έβαλε τη μαμά μου να τα ακούσει, πνιγμένος στα δάκρυα. Μου ράγιζε την καρδιά αλλά μετά από λίγο την είδαμε να κουνά το δεξί της χέρι!».

Παρά την πρόοδο της Maria, οι γιατροί προειδοποιούν την οικογένειά της πως δεν θα αναρρώσει πλήρως από το εγκεφαλικό και πως θα χρειαστεί να περάσει την υπόλοιπη ζωή της με κάποια προβλήματα και αναπηρίες που θα της αφήσει η περιπέτεια της υγείας της.

Εκτιμάται πως δεν θα έχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων αλλά θα μπορεί να κινείται μέσα στο σπίτι της και να έχει κάποια ανεξαρτησία.

Η οικογένειά της προσπαθεί τώρα απεγνωσμένα να συγκεντρώσει σχεδόν 37.000 ευρώ για να μπορέσει να κάνει το σπίτι κατάλληλο για τη Maria.

star.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ