Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, τέως Βουλευτής Χίου και τ. Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, επισκέπτεται την Κρήτη το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου.

To Σάββατο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου θα συναντηθεί με κομματικούς και παραγωγικούς φορείς καθώς και τις τοπικές αρχές (Λιμεναρχείο, ΟΛΗ, ΔΕΗ, Ξενοδόχων), ενώ πρόκειται να εμφανιστεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο απόγευμα θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο, όπου θα παραστεί και στην τοπική εκδήλωση του Περιφερειακού Συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Την Κυριακή 11 Μαΐου, ο κ. Μουσουρούλης θα επισκεφθεί την πόλη του Ρεθύμνου και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τα Χανιά, όπου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Χανίων (18:00). Στις 19:30, θα παραστεί στην τοπική εκδήλωση του Περιφερειακού Συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας στις Βρύσες Αποκορώνου.

Βιογραφικό

Ο Κωστής Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από τη Χίο.
Είναι οικονομολόγος (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακά στην ευρωπαϊκή οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τις διεθνείς σχέσεις (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, ULB), συγγραφέας δύο βιβλίων και μιλά γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Ευριδίκη Χρηστάκη και πατέρας τριών παιδιών.

Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 17 χρόνια (1987-2004), στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, με αρμοδιότητες το συντονισμό των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Γ’ ΚΠΣ & ΕΣΠΑ), τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την εποπτεία των Ιδιωτικών Επενδύσεων. Στη συνέχεια το 2007 και έως το 2009 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τον τομέα Ενέργειας. Την ίδια περίοδο υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ) και εθνικός εκπρόσωπος - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Το 2009 πολιτεύεται για πρώτη φορά και εκλέγεται Βουλευτής Χίου. Επανεκλέγεται το 2012.
Το 2010 εκλέγεται παράλληλα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου.
Το 2012-2013 ορίζεται Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, είναι Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από το 2011 ως σήμερα την εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (συνεργασία εθνικών Κοινοβουλίων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο). Μέχρι σήμερα είναι ομόφωνα εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και Μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.