Στην υλοποίηση νέου κύκλου προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων “Δία Βίου Μάθησης” προχωρά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (Μ.Α.Ι.Χ.) και το Μεσογειακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, έπειτα από προγραμματική σύμβαση, που υπεγράφη την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στο Δημαρχείο Χανίων.

Με τη σχετική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 39.446,10 ευρώ που προέρχεται από χρηματοδότηση του Δήμου Χανίων, προβλέπεται η λειτουργία δεκαεννέα (19) προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης με ποικίλες θεματικές ενότητες, τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 365 άτομα.

H αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, αναφερόμενη στον νέο κύκλο προγραμμάτων υπογράμμισε ότι \’\’στόχος της δημοτικής αρχής είναι με τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης να εξασφαλιστούν καλύτερες προϋποθέσεις ισότητας ευκαιριών για οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική ανάπτυξη και ένταξη των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας, καθώς και η διαμόρφωση στάσης ενεργού συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής”.

Τα εν λόγω προγράμματα, θα ξεκινήσουν σταδιακά, και όπως η ίδια τόνισε για πρώτη φορά σε τμήμα επιμόρφωσης και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα \’\’Πιστοποιημένος Υπάλληλος Ξενοδοχείου” θα δοθεί πιστοποίηση, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες, να εξεταστούν γραπτά,να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν από επίσημο φορέα για τις γνώσεις και τις ικανότητες τους στην παροχή υπηρεσιών στην πρώτη γραμμή των τουριστικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ, κ. Μπαουράκης, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Χανίων για την άριστη συνεργασία, τόνισε ότι \’\’η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση έχει ως στόχο να προσφέρει στους πολίτες εργαλεία για την προσωπική τους ανάπτυξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνία της γνώσης .

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ για τους συμμετέχοντες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ μοριοδότηση 5% θα έχουν οι άνεργοι.

Τα τμήματα, που θα ξεκινήσουν άμεσα, είναι :
• Πιστοποιημένος υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου
• Ρώσικα για τουρισμό
• Συμβουλές διατροφής για νέες μαμάδες
• Ψυμιθιολόγος ( Μακιγιέρ)

Αιτήσεις για τα τέσσερα παραπάνω τμήματα θα κατατίθενται από τη Δευτέρα 12 Μαΐου έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων -ισόγειο Δημαρχείου Χανίων -Κυδωνίας 29. Πληροφορίες, τηλ. : Μαρία Μαρμαριτσάκη, τηλ. 2821 3 41692).

Βρείτε εδώ την αίτηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook