Το φαινόμενο \”άρρωστων μυαλών\” να εκμεταλλεύονται πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά φαίνεται πως λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα, καθώς λίγες ημέρες μετά το σοκ που προκάλεσε η είδηση με τον παιδίατρο στα Ιωάννινα ήρθε άλλο ένα τέτοιο κρούσμα. 
Συγκεκριμένα, συνελήφθη σήμερα για παιδική πορνογραφία ένας 25χρονος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαχειριζόταν προφίλ σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων του διαδικτύου μέσω του οποίου διαμοίραζε υλικό αυτού του είδους σε άλλους χρήστες. 
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt για έναν 25χρονο νεαρό, άνεργο που ζει στη Γλυφάδα. 
Πέρα από τη φρίκη όμως που προκαλεί η συγκεκριμένη είδηση, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για τη δράση του συγκεκριμένου νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο 25χρονος φέρεται να συνεργαζόταν με τον παιδίατρο από τα Ιωάννινα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 25χρονος αντάλλαζε πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά με τον παιδίατρο ο οποίος βέβαια είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Από την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τρεις ηλεκτρονικοί φάκελοι με αρχεία βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και διαμοίραζε σε χρήστες του διαδικτύου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα, στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Με επιτυχία ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σχολεία της χώρας, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεδιάσκεψη σε σχολεία της χώρας , με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν περίπου τετρακόσιοι (400) μαθητές.

Σκοπός των ημερίδων – τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook