Με τις διοικήσεις του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου, ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του «Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκουλάκης συζήτησε με τους δύο προέδρους των ΚΤΕΛ, τη δυνατότητα δρομολόγησης μικρών λεωφορείων (mini bus) για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη των Χανίων κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δήμο Χανίων ο διαγωνισμός για την εκπόνηση της «Συγκοινωνιακής μελέτης συστήματος μικρών λεωφορείων στα Χανιά» ο οποίος και βρίσκεται στην τελική φάση υπογραφής της σχετικής σύμβασης μετά από το δημόσιο διαγωνισμό που διενεργήθηκε»,

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης η εν λόγω μελέτη θα προσδιορίσει τις βέλτιστες διαδρομές χρήσης των μικρών λεωφορείων στην πόλη των Χανίων με απώτερο στόχο την άμβλυνση του κυκλοφοριακού αλλά και τη μείωση των εκπομπών εναέριων ρύπων καθώς όπως σημείωσε η μελέτη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων με τίτλο «Εξοικονόμηση Ενέργειας Χανίων», προϋπολογισμού 998.268 € (με ΦΠΑ) και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»).

Ο κ. Σκουλάκης έθεσε επίσης στις διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ την ανάγκη ενίσχυσης της συγκοινωνίας προς τις περιαστικές περιοχές των Χανίων όπως π.χ. το Ακρωτήρι, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών να νοιώθουν “αποκλεισμένοι” λόγω του περιορισμένου αριθμού δρομολογίων που υπάρχουν, ειδικά το χειμώνα».

Τέλος, ο υπ. Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την άποψη ότι «η σχεδιαζόμενη – από τις δύο διοικήσεις – ενοποίηση του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία του επιβατικού κοινού συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών στα Χανιά».

Επίσκεψη στα γραφεία και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Νωρίτερα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά: Μαζί για τον Δήμο μας» πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ Χανίων και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ξυλοκαμαρα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα ενέργειας και ζητήματα που αφορούν την Επιχείρηση αλλά και τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook