Στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς του Νομού Χανίων ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, επισκέφτηκε σήμερα τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), την Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, συνοδευόμενος από Δημοτικούς υποψηφίους του Συνδυασμού του.

Στην επίσκεψή του στον ΟΑΚ επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές η σπουδαία και αποτελεσματική συνεργασία Δήμου-ΟΑΚ-Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.
Εξετάστηκαν θέματα όπως, η πορεία του σημαντικού έργου της λιμνοδεξαμενής Ομαλού για την οποία ο ΟΑΚ και ο Δήμος Πλατανιά είναι οι κύριοι φορείς που ενδιαφέρονται για την υλοποίησης του, τηρώντας τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους.
Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα της εφαρμογής των αντισταθμιστικών ωφελειών προς τον Δήμο που θα προκύψουν από την λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη, καθώς και ανταποδοτικά περιβαλλοντικά τέλη στα Μεσκλά και οι δράσεις του Δήμου σε συνεργασία με την τοπική Κοινωνία για να αποδοθούν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού από το φράγμα Βαλσαμιώτη προς το Πατελάρι που είναι στο σχεδιασμό του έργου .

Επίσης στην συζήτηση μπήκαν Θέματα του αντικειμένου του Ο.Α.Κ όπως η μελέτη για την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. ,τα μεγάλα αρδευτικά έργα όπως το φράγμα Σεμπρωνιώτη κ.α
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την ΔΕΔΙΣΑ, όπου συναντήθηκαν με την Διοίκηση της.
Έγινε λεπτομερής αναφορά για την αποτελεσματικότητα της προγραμματικής σύμβασης Δήμου και ΔΕΔΙΣΑ.

Για το θέμα της ανακύκλωσης ο κ. Μαλανδράκης τόνισε πως πρέπει να γίνουν εκείνες οι διαδικασίες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των δημοτών και κυρίως των νέων και των μαθητών σε συνεργασία με σχολικές μονάδες, φορείς και επιχειρήσεις του Δήμου.
Τονίστηκε η συνέχιση της συνεργασία ΔΕΥΑΒΑ και ΔΕΔΙΣΑ για την εναπόθεση της λάσπης του βιολογικού.

Ολοκληρώνοντας τις πρωινές επαφές του με φορείς του Νομού ο κ. Μαλανδράκης, συναντήθηκε με το Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Χανίων.
Έγινε σαφής αναφορά στις συνεχείς δράσεις στήριξης και στην μεγάλη αποδοχή για την ενεργή και έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου στα δίκαια αιτήματα των Αγροτών.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το θέμα της δακοκτονίας καθώς και για τις ενέργειες –δράσεις προβολής των αγροτικών προϊόντων.