Το σύνθημα της νίκης στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μάη έστειλαν μαζί από την κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Ατλαντίς» οι Μιχάλης Βαμιεδάκης και Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\”.
Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, το οποίο είχε κατακλύσει, όχι μόνο τη μεγάλη αίθουσα και το φουαγέ, αλλά έφτανε μέχρι και το δρόμο έξω από το ξενοδοχείο (τέτοια επιτυχημένη συγκέντρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί από υποψήφιο συνδυασμό) ο κ. Βαμιεδάκης έδωσε το πολιτικό του στίγμα, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Αρναουτάκη. 
Ο Περιφερειάρχης, αλλά και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος έγιναν δεκτοί στην αίθουσα με παρατεταμένο χειροκρότημα, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη νίκη του συνδυασμού, αλλά και του υποψηφίου Μιχάλη Βαμιεδάκη.
Ο κ. Αρναουτάκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για τη νίκη των εκλογών, τονίζοντας πως στα επόμενα πέντε χρόνια χρειάζονται άνθρωποι ικανοί. Άνθρωποι που έχουν αποδείξει πως με το ήθος τους και την πορεία τους μπορούν να συμβάλλουν για να γίνει η Κρήτη όπως την ονειρεύονται όλοι
«Και ένας τέτοιος άνθρωπος»- όπως είπε «είναι και ο Μιχάλης Βαμιεδάκης τον οποίο ευχαριστώ για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο μας. Αποτελεί τιμή για το συνδυασμό η παρουσία του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».
Αμέσως μετά πήρε το λόγο καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο οποίος μίλησε από στήθους στην ψυχή των συγκεντρωμένων, κοιτώντας τους στα μάτια, για την Κρήτη του μέλλοντος.
Ο κ. Βαμιεδάκης στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στον Τουρισμό και την ευκαιρία που υπάρχει μέσα από τη διασύνδεση του με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και το μονόδρομο της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, προκειμένου η Κρήτη να επωφεληθεί αναπτυξιακά και οικονομικά και να κινηθεί με εξωστρέφεια ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς, προσφέροντας ένα κατά πολύ αναβαθμισμένο προϊόν.
Μια ανάπτυξη, η οποία θα έρθει μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και δυναμικές ενέργειες και όχι συμβιβασμούς. «Με συμβιβασμούς δεν μπορεί κανείς να πάει παραπέρα. Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος δεν πιστεύει και δε δέχεται αοριστίες. Χρειάζεται συγκεκριμένους, υλοποιήσιμους στόχους, δουλειά και αποφασιστικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση δε βλέπουμε εκείνα τα αποτελέσματα για τα οποία έχουμε την απαίτηση να μας κρίνουν οι πολίτες», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βαμιεδάκης.
Παράλληλα ο ίδιος στάθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά και στις υποδομές όπως το αεροδρόμιο Καστελίου, λέγοντας πως οποιαδήποτε απόφαση για αυτά τα ζητήματα, πρέπει πάντα να λαμβάνεται με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και της Κρήτης γενικότερα.
Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη για τη στήριξη της νεολαίας του νησιού μας που πρέπει να είναι ενεργή και δημιουργική. «Νέες θέσεις εργασίας αλλά και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας θα της δώσουν χώρο για να εκφράσει παραγωγικά τα όνειρα της», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως δεν είναι πολιτικός. Είναι ένας άνθρωπος της αγοράς που έχει μάθει να εκφράζεται μέσα από δουλειά και να κρίνεται από το αποτέλεσμα.
«Δε νιώθω πολιτικός, απλά θέλω να προσφέρω στην Κρήτη. Είμαστε σε μια περίοδο που κάθε ενεργό κύτταρο πρέπει να συμβάλλει. Με τη γνώση και την εμπειρία μου μπορώ να ενισχύσω το έργο που ήδη γίνεται. Θέλω να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι για να πάμε μπροστά την Κρήτη»
Σημειώνεται πως η ανταπόκριση του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση φανέρωσε τη «δίψα» που υπάρχει από τους πολίτες για νέα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στην αυτοδιοίκηση. Πρόσωπα με «φρέσκιες» ιδέες, επιτυχημένα στον τομέα τους και με διάθεση να προσφέρουν και όχι να πάρουν, όπως είναι ο κ. Βαμιεδάκης, ο οποίος είναι βέβαιο πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις έχοντας ως μοναδική συνταγή επιτυχίας το συνδυασμό οράματος και μεθοδικής δουλειάς. 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, , η πρώην Βουλευτής κ. Μαρία Σκραφνάκη και πολλοί εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και παραγωγικών τάξεων. Ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι έσφιξαν το χέρι του Μιχάλη Βαμιεδάκη με την ευχή και διαβεβαίωση της επιτυχίας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook