Τουλάχιστον 5 φρουροί σκοτώθηκαν σήμερα στην Υεμένη, σε μια επίθεση που οι αρχές αποδίδουν στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) με στόχο το προεδρικό μέγαρο στη Σαναά.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, «ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ενός φυλακίου της φρουράς του προεδρικού μεγάρου στη Σαναά, σκοτώνοντας 5 στρατιώτες, ενώ έπιασαν άλλους αιχμάλωτους». Ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, δεν βρισκόταν στο κτίριο της ώρα της επίθεσης.

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων και της προεδρικής φρουράς οι οποίες διήρκεσαν 20 λεπτά και πλέον, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας. Τουλάχιστον 3 ένοπλοι επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην περιοχή περιμετρικά του μεγάρου, που διήρκεσε έως και μια ώρα.

Μια πηγή ασφαλείας είπε στο Ρόιτερς ότι ένα όχημα που μετέφερε ένοπλους, που φέρονται να ανήκουν στην Αλ Κάιντα, επιτέθηκε στην κεντρική πύλη του μεγάρου και υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκεσε τουλάχιστον 45 λεπτά και κάποιοι από τους μαχητές κατάφεραν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητό τους» σημείωσε η πηγή, η οποία προσέθεσε ότι υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα μια έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο όπου στεγάζεται προσωπικό μιας πολιτικής υπηρεσίας ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης σήμερα, είπαν κάτοικοι στο Ρόιτερς.

Μετά την έκρηξη ήχησαν σειρήνες, σε μια προειδοποίηση προς τους πολίτες της περιοχής να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανέφεραν κάτοικοι.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook