Η Mazda ετοιμάζει για του χρόνου ένα νέο παγκόσμιο μικρό μοντέλο, το οποίου θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το νέο Mazda2, ενώ θα προτάσσει και μία περισσότερο premium φιλοσοφία.

Πέρσι, στην έκθεση του Τόκιο, ο Mazda CEO, κος Masamichi Kogai, αποκάλυψε πως η εταιρεία του σκοπεύει να παρουσιάσει 5 νέα μοντέλα μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Τα 4 από αυτά είναι ήδη γνωστά: το νέο Mazda2 που αναμένεται αργότερα φέτος, το 4ης γενιάς MX-5 για το οποίο θα πάρουμε μια πρόγευση στα τέλη του έτους, το CX-3 και το CX-9. Το 5ο μοντέλο παραμένει ακόμα ένα μυστήριο, ή μήπως όχι;

\"\"

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία με έδρα την Hiroshima ετοιμάζει μία ακόμα προσθήκη στην Skyactiv γκάμα της. Λόγος γίνεται για ένα νέο παγκόσμιο μικρό μοντέλο, μία πρόγευση για το οποίο παίρνουμε από το Hazumi concept της Γενεύης. Για το πρωτότυπο αυτό έχουμε ξαναμιλήσει, θεωρώντας το ως τον προπομπό του επόμενου Mazda2. Μέχρι ενός σημείου το παραπάνω είναι σωστό, καθώς έτσι και αλλιώς το νέο μοντέλο της εταιρείας θα στηθεί πάνω στην πλατφόρμα του Mazda2, όπως και το CX-3. Όμως, βάσει διαστάσεων και ύφους, το Hazumi μας προετοιμάζει περισσότερο για το νέο μικρό της Mazda, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα της εταιρείας ανάμεσα από τα Mazda2 και Mazda3.

\"\"

Το νέο Mazda σχεδιάζεται και εξελίσσεται από το ευρωπαϊκό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της φίρμας. Ντεμπούτο θα κάνει πιθανότατα στην έκθεση Γενεύης του 2015 και θα φέρει μία νέας σχεδίασης μάσκα, παρόμοια με εκείνη του επερχόμενου MX-5, η οποία θα αποτελεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως η φιλοσοφία του νέου ιαπωνικού compact μοντέλου θα γίνει περισσότερο premium, θέλοντας να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Mini και το Citroen DS3. Η παλέτα των κινητήρων του, πιθανότατα θα περιλαμβάνει 2 επιλογές στα 1,5 λτ., το Skyactiv turbodiesel Euro6 μοτέρ και ένα σύνολο βενζίνης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μία κορυφαία έκδοση με τον Skyactiv 2,2 λτ. turbodiesel κινητήρα.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook