Τις προτάσεις της για τις εφημερίες απέστειλε με έγγραφο προς το υπουργείο υγείας η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή αποτελεσματική και ασφαλής λειτουργία κατά την εφημερία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Κρήτης

Συγκεκριμένα προτείνει

• Την ένταξη των Νοσοκομείων του Νομού Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ και Β.Π.Γ.Ν.Η.) στην Β’ Ζώνη Εφημερίας.

• Την αναδιαμόρφωση του πλαφόν ανά Υ.ΠΕ. από το 9% σε 12% της συνολικής μηνιαίας αποζημίωσης των τακτικών εφημεριών, για την αποζημίωση των ιατρών η οποία καταβάλλεται από τα διαθέσιμα κονδύλια των νοσοκομείων και από διαθέσιμους πόρους των Υγειονομικών Περιφερειών.

Ειδικά για το μήνα Δεκέμβριο του 2010, κρίνεται απαραίτητη και προτείνεται τόσο η αναπροσαρμογή από το 9% σε 12%, όσο και η επιχορήγηση με το ποσό των 259.438,57 ευρώ λόγω αδυναμίας κάλυψης από διαθέσιμα κονδύλια των νοσοκομείων και πόρων της Υ.ΠΕ, προκειμένου να εξοφληθούν οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία.

• Η επαναφορά των Κέντρων Υγείας στην Γ’ Ζώνη Εφημερίας και η θέσπιση γενικού τρόπου και στελέχωσης της εφημερίας των Κ.Υ. με βάση τις ανάγκες τους κι όχι βάση των ιατρών που υπηρετεί σ αυτά.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανεξάρτητα από τη στελέχωση και την περιοχή ευθύνης τους, η ελάχιστη δυνατή στελέχωση για αποτελεσματική και ασφαλή εφημερία κάθε Κέντρου Υγείας κρίνεται ότι είναι δύο γιατροί από τις ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Αγροτικών ιατρών και ειδικευομένων στην Γενική Ιατρική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook