Δύο άτομα συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περιοχή του Πειραιά, για απάτη.

Πρόκειται για 63χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδηγών και 54χρονη υπάλληλο οι οποίοι απαιτούσαν από υποψήφιο οδηγό την καταβολή του ποσού των 200 ευρώ, προκειμένου να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για απόκτηση διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου. 

Ο 63χρονος ιδιοκτήτης κατηγορείται επιπλέον για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς σε όχημα της σχολής οδηγών βρέθηκε συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί, χθες το πρωί καταγγελία από 19χρονο ημεδαπό και τον 56χρονο πατέρα του, σύμφωνα με την οποία, η 54χρονη υπάλληλος της σχολής οδηγών, όπου είχε απευθυνθεί και εκπαιδευόταν ο 19χρονος, απαίτησε το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, προκειμένου ο υποψήφιος οδηγός να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το μεσημέρι (09.05.2014). 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η υπάλληλος απαίτησε κατ’ εντολή του ιδιοκτήτη, το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, επιπλέον και πέρα από την προσυμφωνημένη αμοιβή και τις λοιπές νόμιμες χρηματικές υποχρεώσεις προς τη σχολή οδηγών, τις οποίες ο 19χρονος είχε ήδη εκπληρώσει, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εξ’ ολοκλήρου στους εξεταστές. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή εξεταστών - υπαλλήλων της αρμόδιας Υπηρεσίας. 

Ακολούθησε προκαθορισμένο ραντεβού, χθες (09.05.2014) το μεσημέρι, στο γραφείο υποδοχής της σχολής οδηγών, όπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 54χρονη υπάλληλο, η οποία είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, που της είχε παραδώσει ο 19χρονος λίγη ώρα νωρίτερα. 

Ταυτόχρονα συνελήφθη ο 63χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος περίμενε στο γκαράζ της σχολής οδηγών και εισήλθε στο γραφείο μετά την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής και, όπως προέκυψε, με δικές του εντολές και για λογαριασμό του ενεργούσε η υπάλληλος. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 63χρονου, το οποίο ήταν στο χώρο στάθμευσης της σχολής για την πρακτική εξάσκηση/εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, βρέθηκε και κατασχέθηκε λειτουργική μεταλλική συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (09.05.2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

newpost.gr