\”Την Πέμπτη 15 Μαίου δημοπρατείται το νέο Αεροδρόμιο Καστελίου και θα δοθούν τα επίσημα τεύχη προκήρυξης\” εξήγγειλε σήμερα το μεσημέρι από το Ηράκλειο, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τουλάχιστον 10 επενδυτικά σχήματα και για αυτό είναι σε θέση να εκτιμά ότι η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης:

\”Ο λόγος που ήρθα στην Κρήτη είναι για να πω για την δημοπράτηση του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι. Η Κρήτη χρειάζεται ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες από την αύξηση των τουριστών\”

Την Πέμπτη 15 Μαίου δημοπρατείται το νέο Αεροδρόμιο και θα δοθούν τα επίσημα τεύχη προκήρυξης. Σε έξι μήνες θα υπάρχει ανάδοχος ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Πρόκειται για έναν έργο 800 εκ. ευρώ  και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα εργάζονται 1000 άτομα. Επίσης όταν ξεκινήσει η λειτουργία του  Αεροδρομίου υπολογίζεται ότι θα απασχολεί 4000 εργαζόμενοι.

Σε ερωτηση δημοσιογράφων προς τον κ. Χρυσοχοίδη, για το τι είναι αυτό που τον κάνει να εκτιμά ότι ο διαγωνισμός δεν θα είναι άγονος, ο Υπουργός απάντησε:

\”Την πρώτη φορά που έγινε ο διαγωνισμός, ήταν άγονος καθώς εγινε στην καρδιά της κρίσης. Όμως τώρα υπάρχου τουλάχιστον 10 υποψήφιοι επενδυτές από μεγάλες επιχειρήσεις και γιγαντιαίους ομίλους. Έτσι θα ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του έργου\”

Ο κ. Χρυσοχοίδης σημείωσε ότι το έργο, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Κρήτη να είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook