Διακόσια ευρώ ζητούσε 63χρονος ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στον Πειραιά από 19χρονο υποψήφιο οδηγό προκειμένου να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

Ο 63χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, συνελήφθη και μια 54χρονη υπάλληλος της σχολής που απαιτούσε, κατ\’ εντολή του ιδιοκτήτη, το συγκεκριμένο ποσό από τον 19χρονο, ισχυριζόμενη ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εξ\’ ολοκλήρου στους εξεταστές της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο 19χρονος είχε καταβάλει όλη την προσυμφωνημένη αμοιβή και τις λοιπές νόμιμες χρηματικές υποχρεώσεις του προς τη σχολή.

Οι δύο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούνται για απάτη, ενώ ο 63χρονος βαρύνεται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων καθώς σε όχημά του βρέθηκε και κατασχέθηκε λειτουργική μεταλλική συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Την καταγγελία στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας είχε κάνει ο19χρονος μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.

Ακολούθησε προκαθορισμένο ραντεβού, την Παρασκευή, στο γραφείο υποδοχής της σχολής οδηγών, όπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 54χρονη υπάλληλο, η οποία είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που της είχε παραδώσει ο 19χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, συνελήφθη και ο 63χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος περίμενε στο γκαράζ της σχολής οδηγών και εισήλθε στο γραφείο μετά την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook