Συνέντευξη έδωσε σήμερα στην εφημερίδα \”Κόσμος της Πόλης\” ο γνωστός γιατρός κ. Γιώργος Αρχοντάκης, οποίος μιλάει έξω από τα δόντια για όλους και για όλα: Για τον Μανώλη Σκουλάκη, τη Δημοτική Ομάδα, το έργο της Δημοτικής Αρχής, ενώ ρίχνει και τα βέλη του σε όσους αποχώρησαν από το Συνδυασμό.
Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που έδωσε στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Σκουλούδη.

3,5 χρόνια στην Δημοτική αρχή ήσουν η φωνή της αντίδρασης, όμως και πάλι κατεβαίνεις με τον Μανώλη Σκουλάκη. Ορισμένοι, αναρωτιούνται γιατί ο Γιώργος Αρχοντάκης πήρε αυτή την απόφαση; 

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, εγώ βοήθησα τον Μανώλη Σκουλάκη να κατέβει στις προηγούμενες εκλογές γιατί πίστευα σε αυτόν και δεν έπεσα έξω. Του έλεγα ορισμένα πράγματα που στην πορεία της δημοτικής αρχής αυτής, ο Σκουλάκης δεν τα τηρούσε και εκεί ήταν η μεγάλη μου αντίδραση. Η πρώτη κόντρα μαζί μου ήταν για την επιλογή του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς δεν συμφωνούσα με το πρόσωπο το οποίο είχε προτείνει. 
Στην πορεία είδα ότι υπήρχαν προβλήματα στην οργάνωση του Δήμου, ενώ είχαμε διαφωνήσει και για την αντικατάσταση των δύο αντιδημάρχων που τελικά δεν έγινε. Όλα αυτά παρουσιαστήκαν μπροστά μας. Στην πορεία είδα δεν υπάρχει καλύτερος αυτή την στιγμή για τα Χανιά. Και μην ξεχνάμε ότι αυτά που διεκδίκησε τα έκανε. Ξέρει να διεκδικεί και να πετυχαίνει. Ίσως υπήρξε μία μικρή, πιστεύω, οργάνωση από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή στην εκτέλεση των έργων έκανε ορισμένες λάθος επιλογές και για αυτό του “γκρινιάζω” συνέχεια.

Οι περισσότεροι “μασάνε” τα λόγια τους. Εσείς είστε ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο που δεν αμφισβητεί κανένας τα λεγόμενά σας. Θέλω να σας κάνω την ερώτηση που σχεδόν κανείς δεν απαντάει. Είστε ένας συνδυασμός που καλώς ή κακώς, από αυτόν τον συνδυασμό, φύγανε οχτώ άνθρωποι και πήγανε στον συνδυασμό του κ. Βάμβουκα. Κανένας δεν έχει βρεθεί να μου απαντήσει, γιατί έγινε αυτό. 

Αυτά τα οχτώ άτομα, όπως ξέρετε πριν τρεις μήνες είχαν οργανώσει μία κατάσταση στην δημοτική ομάδα, με σκοπό την αποκαθήλωση του Σκουλάκη. Το σκέφτηκα και είπα γιατί. Τι καλύτερο έχει κάποιος άλλος αυτή την στιγμή; Δεν βρήκα κάποιον που να είναι καλύτερος. Προσπάθησα να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα στην ομάδα. Κανείς δεν μίλησε, κανείς δεν με κόντραρε και όλα κύλησαν ήρεμα. Έβλεπα τον πρώτο εν τη τάξη αντιδήμαρχο να κάνει κινήσεις που δεν έχουν νόημα, που είναι ένα καλό παιδί, αλλά δεν ξέρω τελικά, που πιστεύει και τι θέλει να κάνει. Τα έχει συγκεχυμένα στο μυαλό του. 
Άλλος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, κοίταζε τα γκάλοπ, τον εαυτό του, να είναι αντιδήμαρχος. Κοίταξε να “βολέψει” όμως τον γιο του. Και μία ωραία πρωία αποφάσισε να φύγει, ενώ είναι και θα είναι έμμισθος έως τον Σεπτέμβρη, δεν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να παραιτηθεί από την στιγμή που κατεβαίνει με άλλον συνδυασμό.

Ο σύμβουλος που είχαμε πρόεδρο στην σχολική επιτροπή, καλό παιδί, υπεύθυνος, είχε έμμισθη θέση στις επιτροπές. Ήθελε να γίνει αντιδήμαρχος, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Εκεί δημιουργήθηκε μία κόντρα. Δεν μπορείς όμως να γίνεις με το ζόρι αντιδήμαρχος. Νομίζω ήταν άκαιρο και παράλογο το έτοιμα του, από την στιγμή που είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Δημάρχου το ποιους θα κάνει αντιδημάρχους. Για τα άλλα παιδιά, νομίζω δεν τα χρησιμοποίησε και ήταν πικραμένα. Δεν είχαν κάτι άλλο να πούνε. 

Θεωρείτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να έκανε λάθος, όπως με τον κ. Ξανθουδάκη; 

Ναι, βέβαια έκανε λάθος. Σε αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα νέα παιδιά. Τα οποία θέλανε και προβολή και από πίσω να μπουν οι νυν αντιδήμαρχοι να τα βοηθήσουν. Αυτή ήταν η αιτία, που είχαμε την μεγάλη μας κόντρα. Εγώ όπως ξέρετε ούτε θέσεις διεκδικώ, ούτε θέλω γιατί δεν μπορώ κιόλας. Έπρεπε όμως να προωθηθούν αυτά τα παιδιά που δεν είχαν άλλο μέσον αναγνώρισιμότητας. 

Εσείς πιστεύετε ότι αυτό έγινε οργανωμένα; 

Έγινε οργανωμένα διότι είχανε κάτι γκάλοπ που ελπίζανε ότι από το πουθενά θα έλεγα, χωρίς να παρουσιάσει τίποτα στα δημοτικά συμβούλια, κάποια νέα σκέψη, κάποια νέα ιδέα, ξαφνικά ο κ. Βάμβουκας βρέθηκε να διεκδικεί τον δήμο. Κάνοντας ένα μωσαϊκό με τελείως διαφορετικές σκέψεις. 
Γιατί πρέπει να συνεχίσει ο Σκουλάκης, τα επόμενα πέντε χρόνια για τα Χανιά; Για ποιον λόγο τον θεωρείτε καταλληλότερο; 

Διότι δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος. Ξέρει τα πολιτικά πάρα πολύ καλά. Ξέρει να διεκδικεί. Έκανε αρκετά για 2,5 χρόνια. Λέω 2,5 γιατί ο 1,5 χρόνος έφυγε μέχρι να οργανωθεί ο καλλικρατικός δήμος. Κανείς δήμαρχος δεν έχει κάνει όσα αυτός σε 2,5 χρόνια και δεν έφερε τόσα λεφτά στα Χανιά, όσα ο Σκουλάκης. Όλοι οι άλλοι, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε δημοτικά θέατρα, ούτε Νεώρια, ούτε τους Αγίους Αποστόλους. Δεν τολμούσαν να διεκδικήσουν τίποτα. Αυτός τόλμησε και τα πέτυχε. Ποιος άλλος θεωρείται πιο επιτυχημένος αυτή την στιγμή; Και με όλο τον εσωτερικό πόλεμο που δέχτηκε. 
Είχατε κάποιες απώλειες από την δημοτική ομάδα όπως είπαμε, όμως κάνατε μία καλή μεταγραφή όπως φαίνεται, τον κ. Τσαπάκο. 

Ο κ. Τσαπάκος νομίζω ότι είναι το πιο ηθικό άτομο αυτή την στιγμή στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας. Το έχει αποδείξει και ο χαρακτήρας του και το ήθος του και οι ικανότητες του. Ήταν πάντα ουσιαστικός αν και αντίπαλος στο δημοτικό συμβούλιο. Χάρηκα ιδιαίτερα και βοήθησα σε αυτό και θα τον βοηθήσω πολύ, γιατί νομίζω ότι το αξίζει ο κ. Τσαπάκος. 
Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, ήσασταν πρόεδρος της πινακοθήκης. Αυτή την φορά όμως, σε περίπτωση νίκης του Σκουλάκη, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να είσαστε πιο κοντά στο θέμα του δήμου, ώστε να μην υπάρξουν πάλι διάφορες καταστάσεις. Γιατί όπως βλέπουμε, κρατάτε κάποιες ισορροπίες. 

Θα ζητήσω από τον Δήμαρχο, εάν όλα πάνε καλά, να είμαι υπεύθυνος της ενότητας και της πολιτικής του δήμου σε θέματα καθαρά εσωτερικά. Για να μην υπάρξουν πάλι τα ίδια προβλήματα αντιπαραθέσεις και διαφωνίες μεταξύ των συμβούλων. 
Ίσως καθυστερήσατε μάλλον να καταλάβετε τι συμβαίνει…

Εκεί υπάρχει το κενό. Πουθενά αλλού. Ο Δήμαρχος προσπαθεί, νομίζω ότι πρέπει να τον αφήσουμε να διεκδικεί πράγματα για τον δήμο και τους δημότες. Έχει φοβερές ικανότητες πάνω σε αυτό.
Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι μαζί σας στον δεύτερο γύρο; 

Είναι δύσκολο το ερώτημα. Δεν ξέρω. 
Πείτε μου δύο λόγια για κάθε συνδυασμό. 

Το ψηφοδέλτιο του κ. Βάμβουκα το κοίταξα, δεν έχει ονόματα, που να θέλουν να προσφέρουν ιδιαίτερα στην κοινωνία. Του κ. Παπαδογιάννη είναι πιο σοβαρό το ψηφοδέλτιο όπως και του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ομολογουμένως ελπίζω ότι θα κάνει μία πολύ καλή παρουσία στα Χανιά. Το ΚΚΕ είναι γνωστό. 
Θωρείτε δηλαδή ουσιαστικά ότι η νυν δημοτική αρχή, έχει το πλεονέκτημα σε αυτές τις εκλογές, βάση του έργου της; 


Βάση του έργου της. Ότι έχει κάνει 42 έργα στον δήμο Χανίων μέσα σε 2 χρόνια. Έργα που δεν είχαν γίνει για 30 χρόνια. Νομίζω ότι είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, βρήκε τα λεφτά για να κάνει τόσα έργα. 

Τι περισσότερο θέλει να δώσει στα Χανιά, ο Γιώργος Αρχοντάκης σε περίπτωση που επανεκλεγεί; 

Λόγω της δουλειάς μου, με ενδιαφέρει το Νοσοκομείο Χανίων να μην καταντήσει Κέντρο Υγείας και να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου που είναι στην Αμπεριά. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο μπορώ και θα δώσω βάρος να λειτουργήσουν γιατί αυτά έχουν ανάγκη οι Χανιώτες. 
Όταν βρίσκεστε με τους πολίτες των Χανίων και συζητάτε μαζί τους. Ποια είναι η κουβέντα που τους λέτε όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές;

Να κοιτάξουν τα Χανιά. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Να αφήσουν κατά μέρος τα κόμματα και να στηρίξουν πρόσωπα άξια που θα ενδιαφερθούν για τα Χανιά και όχι άτομα τα οποία δήθεν ενδιαφέρονται και τους ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Σε αυτό είμαι κάθετος. Σε εμάς δεν έγιναν αλισβερίσια τύπου παίρνω δημοτικούς συμβούλους και να σου ζητάνε μετά να γίνουν αντιδήμαρχοι. Οι καλύτεροι θα προωθηθούν και θα αλλάξουν στα δύο χρόνια οπωσδήποτε. Πρέπει να βγουν και να δοκιμαστούν νέα άτομα και νέα πρόσωπα.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook