Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών και τα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά διλήμματα ήττας, είπε από τα Χανιά που βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Παρέα με συνεργάτες και φίλους επισκέφθηκε την πόλη, κάνοντας κάποιες προσωπικές επαφές εν\’ όψει εκλογών, στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων μίλησε στο Flashnews.gr

Σε ερώτησή μας για το αν τον τρομάζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν μπαίνει στη μάχη των εκλογών εντός Ηρακλείου αλλά πρέπει να κινηθεί σε Πανελλαδικό επίπεδο:

\”Είναι μια πρόκληση, έχει ενδιαφέρον. Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε μια φάση ωριμότητας, είναι ζωντανός ο διάλογος, μαθαίνεις τα προβλήματα από κοντά, η Ευρώπη έχει ανάγκη να επικοινωνήσει απ’ ευθείας με τους πολίτες\”.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, παραδεχόμενος συγχρόνως τεράστια αναπτυξιακά ελλείμματα και ιδιαίτερα σε επίπεδο Κρήτης:

\”Το πρόβλημα της Ελλάδας βεβαίως το κουβαλάμε σαν σταυρό μαρτυρίου τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες, έχουν γίνει τεράστιες θυσίες αλλά δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό μόνο με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Αυτό που κάναμε εμείς είναι να σταθεροποιήσουμε μια κατάσταση, μετά από τόσες θυσίες ο Ελληνικός λαός μπορεί και ζει για πρώτη φορά μετά από τριάντα πέντε χρόνια με αυτά που βγάζει, δηλαδή τα έσοδά του κράτους είναι ίσα με τις δαπάνες του κράτους, μπορούμε και δανειζόμαστε από το εξωτερικό πια, αποκτώντας εθνική κυριαρχία για να μπορέσουμε να κάνουμε τα αναπτυξιακά μας έργα γιατί υπάρχουν τεράστια αναπτυξιακά ελλείμματα.

Εδώ στην Κρήτη γίνονται κάποια αναπτυξιακά έργα αλλά έχουν μείνει και πολλά άλλα πίσω, όπως ο ΒΟΑΚ για παράδειγμα και το κομμάτι που μένει για να λύσουμε με την Ευρώπη είναι το κομμάτι του χρέους και βέβαια αυτό δεν λύνεται από μόνο του\”.

Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίλημμα ήττας ξεκαθάρισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης:

\”Σε τελική ανάλυση συγκρούονται δύο κόσμοι, εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος που μας οδηγεί στα αχαρτογράφητα νερά της δραχμής και της χρεοκοπίας δεν είναι ο κόσμος που δίνει λύση στα προβλήματα των Ελλήνων.

Δεν μπορεί τα πρότυπα της Ελλάδος του 2014, της σύγχρονης Ελλάδος, να είναι ούτε το Εκουαδόρ, ούτε η Κολομβία, ούτε η Αργεντινή ούτε η Κούβα. Άρα αυτό το δίλημμα είναι δίλημμα ήττας για το ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και κάθε τόσο κατεβάζει και τον πήχη. 

Για τις επερχόμενες εκλογές ο κος Κεφαλλογιάννης κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη είπε χαρακτηριστικά:

\”Ο Ελληνικός λαός Θα απαντήσει πολύ σύντομα, όπως απάντησε και το 2012. Εμείς πιστεύουμε ότι σ’ αυτές τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα.  Ο Ελληνικός λαός θα κρίνει με θετικό πρόσημο αυτούς που δεν έχουν πολιτική αχρωματοψία, που δεν έχουν ιδεοληψίες των προηγούμενων αιώνων, που βλέπουν μια Ελλάδα όχι μόνο να σταθεροποιείται αλλά και να αναπτύσσεται\”.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο λόγο της επίσκεψής του στα Χανιά:

\”Κάνω μια επίσκεψη στα Χανιά σήμερα, περισσότερο για προσωπικές επαφές, θα διοργανώσουμε κάτι με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τα στελέχη της παράταξης στο νομό, θα κάνω μια περιοδεία σε όλη την Κρήτη με τους συναδέλφους βουλευτές, για το θέμα των Ευρωεκλογών, αυτό θα γίνει την τελευταία βδομάδα και θα συμπέσει με την κεντρική ομιλία του κόμματος\”.

Σταύρος Ζουλάκης
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook