Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη γιορτή της μητέρας:

Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας, αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας. Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς. Είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.

Η μητέρα, είναι κάτι περισσότερο από το πρόσωπο που φέρνει στον κόσμο μια καινούρια ζωή. Είναι εκείνη που διαμορφώνει χαρακτήρες, πλάθει ψυχές, ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, κουράζεται, δακρύζει, αναστενάζει, αγωνιά αλλά και χαίρεται.

Η μητέρα μας, πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο και γίνεται θυσία για την ευτυχία των παιδιών της.

Η αγάπη, της μάνας είναι ανιδιοτελής και μοναδική, δίχως όρια και κανόνες, που χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και συνεχή προσφορά. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός.

Ο σεβασμός και η τιμή σ αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή και κοινωνική συνοχή.

Η μητέρα, ένα πρόσωπο ιερό, ένα πρόσωπο αγαπητό, είναι εκείνη που αντικρίζουμε, πρώτη, όταν ερχόμαστε στον κόσμο και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη. Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε προκειμένου να αποδώσουμε τον θαυμασμό, αλλά και το σεβασμό, καθώς και να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρει και να δείξουμε την αγάπη μας, την εκτίμηση μας προς το πρόσωπο της.

Ο θαυμασμός και ο σεβασμός, ανήκει στη ηρωίδα μάνα, την εργαζόμενη μητέρα, εκείνη που στη σημερινή εποχή, έχει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Εργάζεται καθημερινά και όταν γυρίζει στο σπίτι, αναλαμβάνει να φροντίζει τα παιδιά της παίζοντας πολλές φορές, διπλό ρόλο, του πατέρα και της μητέρας, όταν πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Πολλές φορές αντιμετωπίζει πρακτικά θέματα, που για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα αλλά για εκείνη αποτελούν καθημερινό αγώνα. Η μητέρα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι σε μια οικογένεια ο θεμέλιος λίθος, που δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Τιμούμε τη μητέρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για την αγάπη και την πολύτιμη κοινωνική προσφορά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό της. Τιμώντας τη μητέρα τιμούμε το ανθρώπινο γένος. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία, να έχουν δύναμη και κουράγιο, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες και τα όνειρά τόσο τα δικά τους αλλά και των παιδιών τους. Να είναι πάντα κοντά σε εμάς για να παίρνουμε δύναμη από την αγάπη και την προστασία τους.