Τα μόνα μεταλλικά αντικείμενα που βρήκαν οι δυο επίδοξοι χρυσοθήρες οι οποίοι συνελήφθησαν σε ερημική περιοχή του Κιλκίς, ήταν αυτό από το οποίο ήταν φτιαγμένες οι… χειροπέδες που τους φόρεσαν οι αστυνομικοί όταν τους τσάκωσαν να ερευνούν στο έδαφος αναζητώντας λίρες!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τους δύο άνδρες ηλικίας 55 και 65 χρόνων στο Λεβεντοχώρι του Κιλκίς, την στιγμή που έκαναν έρευνες με ένα προηγμένο όργανο διασκόπησης στο υπέδαφος της περιοχής. Όπως είπαν, είχαν την πληροφορία ότι υπήρχε θησαυρός με χρυσά νομίσματα από την εποχή του Εμφυλίου! Όμως, δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν την απαραίτητη άδεια για τις έρευνες.

Αντίθετα, είχαν προμηθευτεί κάθε είδους συσκευές για τον εντοπισμό μετάλλων! Στο αυτοκίνητο του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας μηχανικός ανιχνευτής μετάλλων και τέσσερις χάλκινοι ραβδοσκόποι για τα οποία δεν είχαν άδεια κατοχής και δύο φτυάρια.

Έτσι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

protothema.gr