Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων Χανίων πριν το Πάσχα, δήλωσαν  οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στην έκτακτη γενική συνέλευση του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων. Όπως είπαν, θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο 10 ημερών στον δήμο Χανίων προκειμένου να ξεκινήσει της διαδικασίες και αναλόγως με τις εξελίξεις θα αποφασίσουν το αν θα προβούν σε κινητοποιήσεις και ποιά μορφή θα έχουν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Βενετάκης  κάλεσε όλους τους αρμοδίους \”να δουν σοβαρά το θέμα του σφαγείου. Εαν το δουν σοβαρά, τότε το Πάσχα το σφαγείο θα λειτουργεί. Θα πρέπει καταρχήν να ξεκαθαρίσει ο δήμος, εαν θέλει να το εκσυγχρονίσει ή όχι. Απο κει και πέρα οι συναρμόδιες υπηρεσίες που θα σχοληθούν τόσο με τον εκσυγχρονισμό, όσο και με την αδειοδότηση του σφαγείου, θα πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βγάλουν ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε το σφαγείο θα είναι έτοιμο..\”

Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ανησυχία  πως εαν περάσει το Πάσχα χωρίς να έχουν επαναλειτουργήσει τα δημοτικά σφαγεία Χανίων, τότε δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν ποτέ.

Στην συνέλευση συζητήθηκαν και τα γενικώτερα προβλήματα του κλάδου με κυρίαρχο το αυξημένο κόστος παραγωγής σε σχέση με τις χαμηλές τιμές του παραγωγού.
\”Φέτος είναι η δυσκολότερη χρονιά απο τότε που υπάρχει οργανωμένη κτηνοτροφία. Γιατί και παλιότερα δεν ήταν καλές οι συνθήκες, ειδικά σε ότι αφορά στις τιμές παραγωγού, αλλά δεν υπήρχε και το τεράστιο κόστος που υπάρχει σήμερα λόγω των αυξήσεων στις ζωοτροφές. Όλοι οι κτηνοτρόφοι είναι χρεωμένοι\” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενετάκης.

Στις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων παρευρέθει και ο αντιδήμαρχος Χανίων Λευτέρης Αμπαδιωτάκης που είναι αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα του δήμου.

Ο σύλλογος κτηνοτρόφων Χανίων αποφάσισε να συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης στην πλατεία δημοτικής αγοράς των Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook