Επιστημονικό πρωτόκολλο καταγραφής της εμβολιαστικής «εικόνας» των μαθητών της Α΄ και ΣΤ΄ τάξης στα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ξεκίνησε και υλοποιείται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου καταγράφεται η εμβολιαστική κατάσταση των μαθητών όπως επιβεβαιώνεται από τα βιβλιάρια υγείας τους.

Η κοινωνική δράση εξελίσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση από δασκάλους, γονείς. Αξίζει να επισημανθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει παραχωρήσει την σχετική ειδική άδεια για την ολοκλήρωση καταγραφής του επιστημονικού πρωτοκόλλου.

Οι επισκέψεις στα σχολεία θα ολοκληρωθούν εντός 10ημέρου, και τα επιστημονικά δεδομένα μετά από επεξεργασία από την Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, θα ανακοινωθούν. Στόχος είναι να γίνουν παρεμβάσεις, με βάση και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, για την αποκατάσταση της εμβολιαστικής «εικόνας» των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook