Κάτοικοι του δ.δ. Βασιλειών, εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους δημάρχους Ηρακλείου, την ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις και μέριμνα για την περιοχή τους.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση:

"Οι παρακάτω κάτοικοι του Δ.Δ Διαμερίσματος Βασιλειών, απογοητευμένοι από τη Δημοτική Αρχή, και έχοντας βιώσει για πολλά χρόνια την εγκατάλειψη της περιοχής μας αποφασίσαμε για ακόμα μια φορά να διαμαρτυρηθούμε.
Απαιτούμε να μας ακούσετε και να δεσμευτείτε ότι μετά τις εκλογές θα σκύψετε στα χρόνια προβλήματά μας και θα δώσετε λύσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε φορέα, με κάθε κάτοικο που αγωνιά για το αύριο τούτου του τόπου και μέλλον των παιδιών μας, ΠΈΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Απαιτούμε το αυτονόητο. Απαιτούμε η μελλοντική Δημοτική Αρχή να προγραμματίσει και υλοποιήσει έργα βασικών υποδομών, που θα βελτιώσουν τη ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων.

Πριν από αυτή την ενέργεια , έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί , φορείς,

(Πολιτιστ. Σύλλογος ) τοπικοί και δημοτικοί παράγοντες , κάτοικοι και έχουν γραπτά και προφορικά ενημερώσει την Δημοτική αρχή και το Τ.Σ .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η όποια παράσταση και διαμαρτυρία , παραμένει επί χρόνια ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ και η κραυγή απόγνωσης και διαμαρτυρίας μας απευθύνεται σε ΩΤΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΩΝΤΩΝ.

Στον οικισμό Βασιλειές - ένα όμορφο προάστιο του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -έχουν τη μόνιμη κατοικία τους άνθρωποι , με γούστο μεράκι , ευαισθησία για το περιβάλλον , με καλαισθησία , και ποιότητα στην κατοικία , έχουν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής , σε αυτήν την περιοχή ,όπου παρ όλη την δική τους συμβολή , αυτό που λέγεται ΔΗΜΟΣΙΟΣ -ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ , είναι παντελώς απών , δεν υφίσταται καν, δεν έχει επιτελέσει ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή

Το τμήμα της λεωφόρου Ούλοφ Πάλμε από τα όρια του σχεδίου πόλεως Ηρακλείου μέχρι την περιοχή μας μετά την μερική διάνοιξη του έχει παραμείνει ένας εντελώς ακατάλληλος για την ασφαλή κυκλοφορία δρόμος παρά και τις ευκαιριακές πρόχειρες επιδιορθώσεις. Επιβάλλεται η ολοκλήρωση της διάνοιξης του και η διαμόρφωση του σε σύγχρονη οδική αρτηρία.
Σε ότι αφορά την προσπέλαση από ΦΟΡΤΕΤΣΑ , αυτή εξασφαλίζεται , μέσω του από επί εκατόν και πλέον χρόνια υφιστάμενου ΣΤΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ , όπου από ένα στενό πέρασμα 2,50 μ , διέρχονται πεζοί -αυτοκίνητα –λεωφορεία -συγκοινωνία . ΑΥΤΟ διεκδικεί παγκόσμια πρωτοπορία -ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ -ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ !
Θεωρούμε σκόπιμη τη μελέτη διάνοιξης της οδού Σόλωνος από Φορτέτσα –Μαραθίτη ,σήμερα που δεν υπάρχει δόμηση .

Σχέδιο Πόλης Βασιλειών

Είναι αναγκαία και επιτακτική ανάγκη, η ολοκλήρωση της έγκρισης του σχεδίου πόλης που θα διασφαλίσει έργα υποδομής, δίκτυα, κοινόχρηστους χώρους. Καρκινοβατεί στο ΥΠΕΚΑ για υπογραφή χρόνια.
Είναι θέμα ανάληψης πρωτοβουλίας και δράσης του ΝΕΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ.

Σχολική Στέγη (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό)

Η υπάρχουσα υποδομή είναι εντελώς τριτοκοσμική και ανεπαρκής για να καλύψει τις σημερινές, πόσο μάλλον τις μελλοντικές, ανάγκες.

Διαμόρφωση Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως

Είναι απολύτως αναγκαία η άμεση διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου (Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) που διέρχεται από τον οικισμό, τουλάχιστον στο τμήμα της που βρίσκεται εντός των ορίων του, καθώς είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των οδηγών, δρόμος χωρίς ίχνος βασικών υποδομών (αποχετευτικό δίκτυο, αγωγός ομβρίων). Επιβάλλεται η κατασκευή πεζοδρομίων, η φύτευση δέντρων , πρόβλεψη υποδομών για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, και κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός.
Έχει ολοκληρωθεί η αποτύπωση εκατέρωθεν μέχρι τα όρια των
πληρωμένων !! εδώ και δεκαετίες απαλλοτριώσεων, δεν διανοίγεται και υπάρχουν καταλήψεις δημόσιων χώρων.

Γήπεδο Μπάσκετ – Παιδικές Χαρές
Η παντελής έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στις Βασιλειές είναι ένα άλλο, μεγάλο πρόβλημα που συναρτάται και με την καθυστέρηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλης στον οικισμό μας. Απαιτούμε την διαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ και της παιδικής χαράς, η οποία είναι εντελώς εγκαταλελειμμένη Εξεύρεση και άλλων χώρων στον οικισμό για την προσωρινή εγκατάσταση παιδικών χαρών.

Καθαριότητα

Στην περιοχή μας υπάρχουν ελάχιστοι κάδοι, πολλά σκουπίδια, καθυστερημένη αποκομιδή και τα αδέσποτα δημιουργούν μικρές χωματερές-εστίες μόλυνσης γύρω από τους κάδους και στην ευρύτερη περιοχή. Ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων στις Βασιλειές και συνεπή εφαρμογή της.

Διαμόρφωση των δρόμων σε όλο τον οικισμό

Πρέπει να εκπονηθεί ένα χρονοδιάγραμμα σταδιακής διαμόρφωσης όλων των δρόμων.

Αδέσποτα ζώα

Είναι απολύτως απαραίτητο, για λόγους υγιεινής, ασφάλειας πολιτισμού και φιλοζωικούς, να ληφθούν δραστικά μέτρα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και την φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις του Δήμου στη Φοινικιά.

Δημοτική Συγκοινωνία

Σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ καθιέρωση τακτικών δρομολόγιων προς την Λεωφόρο Κνωσού, όπου είναι συχνότερη η διέλευση των αστικών λεωφορείων σκοπό τη συχνότερη μετακίνηση των κατοίκων των τριών οικισμών (Βασιλειών, Συλλάμου και Αγίου Βλάση).

Αποχετευτικό Δίκτυο
Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου των Βασιλειών ιδιαίτερα του Ανατολικού τομέα και της ΖΟΕ. Είναι θέμα ισονομίας των κατοίκων, είναι θέμα υγιεινής, σεβασμού στο περιβάλλον.
Είναι άμεση αναγκαιότητα. Είναι πολιτισμός.

Χώρος εκδηλώσεων
Οι κάτοικοι και ιδιαίτερα η νεολαία μας στερούνται μιας στέγης για συνεύρεση, για ομιλίες, πολιτιστικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α. Το οικόπεδο ιδιοκτησία του Πολιτιστικού Συλλόγου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των διοικήσεων παραμένει ανεκμετάλλευτο από τη Δημοτική Αρχή και το Τοπικό Συμβούλιο.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ" .