Σε παιδικούς σταθμούς και στον ΔΟΠΑΜΦΑΗ περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μανώλης Συντυχάκης, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στους παιδικούς σταθμούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "τα προβλήματα που εντείνονται φέρνουν δυσκολίες ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία των παιδικών σταθμών, με ορατό το ενδεχόμενο πολλοί από αυτούς να οδεύουν για κλείσιμο. Το προσωπικό τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατακόρυφα με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων. Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. Δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αφού είναι κατεύθυνση της κυβέρνησης και της ΕΕ που πιστά εφαρμόζει η δημοτική αρχή να υπάρχουν εργαζόμενοι «μιας χρήσης», με δίμηνες ή πεντάμηνες συμβάσεις και επομένως προκύπτουν σοβαρά κενά στη στελέχωση των παιδικών σταθμών. Ταυτόχρονα, οι λαϊκές οικογένειες καλούνται επωμιστούν ένα επιπλέον βάρος, αυτό των αυξημένων τροφείων που έχει επιβληθεί από τη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και την ανάδειξη του ζητήματος των παιδικών σταθμών μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν άμεση κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να μη γίνει καμία απόλυση, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων, να καταργηθούν άμεσα τα τροφεία."