Λίγο πριν τις 11 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο \”Ι. Δασκαλογιάννης\” των Χανίων η πρώτη πτήση της Ryanair, εγκαινιάζοντας έτσι τα τακτικά δρομολόγια χαμηλού κόστους με τα οποία τα Χανιά θα συνδέονται με απευθείας πτήσεις με το Μιλάνο και την Φρανγκφούρτη.
Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε πως γιορτάζοντας τα δύο νέα δρομολόγια της Κρήτης, θα διαθέτει εισιτήρια των 12 ευρώ για ταξίδια τον Ιούλιο. Τα εισητήρια θα είναι διαθέσιμα για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23/5.
Στο αεροδρόμιο Χανίων οι υπεύθυνοι τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Χανίων, των δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Καντάνου, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και τουριστικοί και οι επαγγελματικοί φορείς των Χανίων επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους επιβάτες της Ryanair.

\"\"    \"\"

\"\"    \"\"
Έτσι δύο πυροσβεστικά οχήματα , σχημάτισαν μια υδάτινη αψίδα, κάτω από την οποία πέρασε το αεροπλάνο που μετέφερε τους πρώτους 113 επιβάτες, τους οποίους κατά την έξοδό τους από την αίθουσα περίμενε μια έκπληξη. Ένας πλούσιος μπουφές τον οποίο τίμησαν δεόντως υπο την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χωρών.

Παράλληλα η Δ/ντρια marketing Ελλάδος της εταιρείας κα Melissa Corrigan με τον αερολιμενάρχη Χανίων κ. Σταύρο Καστρινάκη και τους άλλους εκπροσώπους των φορέων έκοψαν αναμνηστική πίτα για την έναρξη των δρομολογίων.

Η ίδια πτήση, ακολούθησε το δρόμο της επιστροφής προς το Μιλάνο, μεταφέροντας 80 επιβάτες ενώ όπως, έχει ήδη δημοσιεύσει το Flashnews.gr, οι πρώτες πτήσεις της Ryanair, θα συνδέσουν το αεροδρόμιο Χανίων με το Μιλάνο (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα), ενώ από την 1η Ιουνίου ξεκινούν και οι πτήσεις από και προς την Φρανγκφούρτη (κάθε Τετάρτη και Κυριακή).

\"\"    \"\"

Το μεσημέρι στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής της RyanAir στα Χανιά, όπου οι δήμαρχοι Χανίων κ.Μ.Σκουλάκης, Πλατανιά κ.Γ.Μαλανδράκης, Αποκορώνου κ.Γρ.Μαρκάκης, ο αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Κουκουβιτάκης, ο αερολιμενάρχης κ.Στ.Καστρινάκης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ.Ευαγγ.Σπανουδάκης, αφού καλοσώρισαν την έναρξη των τακτικών δρομολογίων της εταιρείας, τόνισαν ιδιαίτερα την σημασία που έχει για την Κρήτη η πραγματοποίηση αυτών των πτήσεων και βέβαια την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, κάτι στο οποίο μπορεί να συμβάλλει και το ενδεχόμενο συνέχισης των δρομολογίων της RyanAir και στην περίοδο του Χειμώνα.

\"\"    \"\"

Από την πλευρά της η κα Melissa Corrigan, επεσήμανε πως στόχος της εταιρείας είναι να διπλασιαστούν οι πτήσεις από και προς τα Χανιά. Χαρακτήρισε άψογη την οργάνωση, ειδικά σε ότι αφορά στο αεροδρόμιο, κάτι που – όπως τόνισε – αποτελεί και βασικό κριτήριο για το εάν θα συνεχιστούν τα τακτικά δρομολόγια και τον Χειμώνα.

Σύμφωνα με την κα Corrigan, στην φετινή περίοδο εκτιμάται πως με τις πτήσεις της RyanAir από και προς τα Χανιά θα ταξιδέψουν 60.000 επιβάτες, ενώ ανακοίνωσε πως η εταιρεία γιορτάζοντας την έναρξη των δρομολογίων στα Χανιά, προσφέρει εισιτήρια στην τιμή των 12 ευρώ για τον Ιούλιο, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23/5.

Να σημειωθεί πως «ψυχή» της όλης διοργάνωσης ήταν το μέλος της επιτροπής τουριστικής προβολής Δήμου Χανίων κ.Χρήστος Μυλωνάκης.

Όλες οι κρατήσεις, αλλά ακόμη και το checkin, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν με την RyanAir στα δρομολόγια Χανιά-Μιλάνο-Χανιά και Χανιά-Φρανγκφούρτη-Χανιά γίνονται μέσω του site της εταιρείας www.ryanair.com

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook